DINAMO NEPORAŽEN DO NASLOVA: Zdravko iz lože vikao na brata

facebook/gnk dinamo zagreb

Deseti uzastopni naslov Dinamo je proslavio sa 4:0 protiv druge najbolje momčadi prvenstva Rijeke i time postavio rekord završivši prvenstvo bez poraza, no rezultat i proslava su bili u drugom planu nakon incidenta pred kraj utakmice.

U 80-oj minuti već je na semaforu pisalo 4:0 i trener Zoran Mamić spremao je u igru uvesti rezervnog vratara Mikulića koji bi upisao prve minute ove sezone. Bila je to posljednja moguća zamjena igrača, što bi značilo da Ognjen Vukojević na svojoj oproštajnoj utakmici ne bi dobio ni minute.

Publika je počela skandirati “Ogi, Ogi”, Zdravko se u svom prepoznatljivoj maniri velikog vođe ustao u loži i počeo mahati i psovati, tako da su svi osim trenera bili za Ogijev ulazak u igru. Vukojević je na kraju ipak ušao u igru, i dostojno se oprostio od najdražeg dresa, a Zoran Mamić je protestom napustio igralište, nije ga bilo na podizanju pehara, niti na tiskovnoj konferenciji.

Na incident se osvrnuo Zdravko:

“Za Zorana imam puno razumijevanja, ali i solidarnosti. On je kao nitko do sada u povijesti kluba ugradio cijeloga sebe u ‘projekt Dinamo’, ovo mu je 19. trofej u posljednjih 10 godina. Osvajao ih je kao kapetan momčadi, kao sportski direktor, pa sada kao trener. I to svi skupa ne smijemo zaboraviti. Ponosan sam na njega kao na Dinamovca, ali i brata. On ostaje trener Dinama!”, ustvrdio je Zdravko i smirio strasti.

Što se tiče same utakmice tu nije bilo ni približno toliko napetosti. Pred oko 14 tisuća gledatelja Dinamo je poveo već u  2. minuti pogotkom Marka Pjace. Slabim udarcem kroz nekoliko igrača Rijeke iznenadio je vratara Vargića i doveo Dinamo u vodstvo, a do kraja poluvremena na 2:0 povisio je Jeremy Taravel udarcem glavom nakon ubačaja iz kornera.

U drugom dijelu susreta Pjaca je vrlo rutinirano realizirao kazneni udarac nakon prekršaja na Soudaniju za 3.0 da bi konačan rezultat od uvjerljivih i zasluženih 4:0 postavio upravo Soudani.

Atmosfera proslave prvaka bila je blago kazališna, daleko od onakvih primjerice kada je momčad vodio legendarni Josip Kuže, a Boysi grmili sa sjevera. Poznato dovikivanje istočne i zapadne tribine u nekoliko navrata, baloni te povremene pjesme ovog puta malobrojne riječke Armade koja je napustila tribinu nakon četvrtog pogotka u mreži svoje momčadi.

Onu iskrenu nogometnu emociju Maksmir je u tragovima osjetio tek onda kada se sa klupe ustao Ognjen Vukojević. Uvijek borbeni i zahvalni igrač skromnog karaktera navukao je plavi dres i okrenuo se prema gledalištu kako bi se zahvalio na lijepim trenucima koje proveo u Dinamu. 

Bivši hrvatski reprezentativac u Maksimiru je bio na jednogodišnjoj posudbi iz kijevskog Dynama, s kojim mu je istekao ugovor te će karijeru nastaviti u Bečkoj Austriji budući ga Zoran Mamić ne vidi u svojoj viziji.

“Rastanci su teški, no ja sam danas sretan. Dinamo je moj klub, vratio sam se ovdje, ove sezone osvojio još dva trofeja. Dao sam svoj maksimum, pomogao koliko sam mogao. Hvala svima, nadam se da ćemo se opet družiti ovdje.”, kazao je Vukojević koji je Dinamov dres nosio i od 2006. do 2008. godine.

Dinamo se nažalost na ružan način oprostio sa još jednim u nizu igrača koje je publika voljela zbog profesionalnog i srčanog pristupa prema igri…


Komentari