DINAMO NAŠAO ZAMJENU ZA MARKA PJACU: Novo krilo stiže iz Maribora ili iz Crvene Zvezde

Facebook

Pjaca bi prema posljednjim informacijama klub trebao napustiti za cijenu od 15 do 17 milijuna eura, a Dinamo već ima, navodno, popis provjereno dobrih pojačanja.

Vjerojatno opečeni nekim starim transferima, kada su se dovodili kojekakvi strani, neprovjereni igrači, Modri su ovoga ljeta odlučili pametno kupovati. Kako je novca u klupskoj blagajni sve manje, iako direktror Svetina tvrdi suprotno, Mamić je primoran dobro skautati, proučiti i procijeniti svako novo pojačanje, a pojačanja će se zapravo dovoditi samo ako netko od jačih igrača napusti klub.

Prvi je bio Josip Brekalo koji je za 7 milijuna eura otišao u Wolfsburg, no, kako on zapravo i nije bio prvotimac za njega nije potrebno tražiti zamjenu, ali svejedno je potrebno tražiti zamjenu za Marka Pjacu koji je praktično već jednom nogom u nekom europskom velikanu. Iako Pjaca iz kluba neće otići sigurno prije kraja Europskog prvenstva, što znači najdulje do 10. lipnja, odnosno, do onog trenutka dok će se Hrvatska natjecati na spomenutom prvenstvu.

Pjaca bi prema posljednjim informacijama klub trebao napustiti za cijenu od 15 do 17 milijuna eura, koliko je navodno ponudila Benfica, no, odigra li dobro na Euru ta bi cijena mogla ići preko 20 milijuna.

Mariborska viola ili Zvezdaš?

I sada dolazimo do onog najvažnije, što napraviti sa spomenutih 15-20 milijuna eura? Kako smo već kazali, Mamić mora dobro proučiti svako novo pojačanje, a čini se kako dvojicu već proučava. Riječ je o krilnom igraču Maribora i krilnom igraču Crvene Zvezde. Prvi je 22-godišnji slovenski mladi reprezentativac, Gregor Bajde iz Maribora. Bajde za sobom ima uspješnu sezonu u kojoj je u 23 utakmice zabio 12 puta i asistirao dva puta. Učinak bi vjerojatno bio i veći da mladi Bajde nije proljetni dio sezone proveo izvan terene zbog ozljede. Što se tiče cijene, odnosno dogovora, on bi bio sličan onome kao kod Petra Stojanovića, što znači novac i postotak od idućeg transfera. Mladić trenutno vrijedi 750 tisuća eura prema Transfermarktu.

No, u slučaju da se transfer Slovenca izjalovi išlo bi se, kako doznaje JL, po mladog, 21-godišnjeg, makedonskog reprezentativca, Daniela Avramovskog.  Makedonac je, naime, član jednog od najljućih Dinamovih rivala, Crvene Zvezde, no, oni zagriženiji nogometni obožavatelji sjetit će se kako je Dinamo već bio na pragu dovođenja mladog Avramovskog, ali ozljeda je stala na put tom transferu. Avramovski je do sada skupio dva nastupa za reprezentaciju, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u OFK Beogradu. Nažalost nije imao baš najsjajniju sezonu. Osim gotovo pola sezone nije igrao, u 24 utakmice skupio je tek jednu asistenciju, a nije niti jednom zabio. Kako mu je učinak siromašan nije mu ni cijena prevelika, vrijedi tek 350 tisuća eura, a Dinamo ne bi trebao izdvojiti nešto veću svotu od te kako bi ga doveo.

Ostali možebitni transferi

Kako smo ranije pisali, Modri imaju u planu dovesti i Josipa Radoševića i to kao zamijenu za suspendiranog Arijana Ademija. No, nisu jedini jer je lista za usluge mladog defenzivnog veznog poduža, a posljednji klub koji se priključio licitaciji je grčki Olympiacos. Ranije se u kontekstu zamijene za Pjacu još govorilo o Anti Rebiću, no, u međuvremenu su se te špekulacije stišale. Možda je to zatišje pred buru, a možda je Rebić ipak otpao kao opcija.

Isto tako, u slučaju odlaska jednog od dvojice napadača, Henriqueza ili Hodžića, Dinamo bi navodno trebao ići po zvijezdu talijanske Serie B, Antu Budimira. No, kako je Crotone otkupio Budimira od St. Paulija, teško je da će ga pustiti za neku Dinamu prihvatljivu cijenu. No, vidjet ćemo, u nogometu je sve moguće.


Komentari