Dinamo na TEŠKO gostovnje, ZAGREB domaćin HAJDUKU

Facebook

Završilo je 14. kolo Hrvatskog kupa i poznati su svi parovi četvrtfinala.

Još u utorak 27. listopada plasman su osigurali Dinamo, Slaven Belupo i Inter Zaprešić. Modri su uz dosta muke uspjeli pobijediti Mladost iz Ždralova, gubivši više od sat vremena (1:3). Slaven Belupo je glatko prošao Šibenik s 0:2, a Inter je na penale morao tražiti prolaz protiv Cibalije.

Jučer 28. listopada, odigrane su ostale utakmice, a u četvrtinu finala prošli su Rijeka, Hajduk, Osijek, Lokomotiva i Zagreb. Riječani su imali, kao i Dinamo s Mladosti, problema na gostovanju kod niželigaša Opatije. Momčad domaćih držala je Rijeku u strahu cijelo poluvrijeme, ali probudili su se gosti u drugom poluvremenu i pogotcima Tomasova, Bezjaka i Roshija osigurali plasman. Zagreb je odigrao 1:1 u prvih 90′ protiv Istre, ali do pobijede dolaze golom Medića u 110′ produžetka.

Pravi triler odigravao se na utakmici Zadra i Lokomotive. Poveli su gosti u 24′, a sve do 84′ mislilo se kako će Lokosi proći, no, Zadar smanjuje. Utakmica je otišla u produžetke, a onda je poveo Zadar u 105′, a Lokomotiva uzvratila već u 106′. Uslijedili su penali u kojima je slavila Lokomotiva. Hajduk je pomeo Lekenik sa visokih 1:5 i time čestitao 65 rođendan Torcidi, a HAŠK je očekivano izgubio od Osijeka s 2:0.

Ždrijeb četvrtfinala nije išao na ruku zagrebačkim klubovima. Lokomotiva je izvukla Rijeku, Zagrebu u Kranjčevićevu dolazi Hajduk, a Dinamo opet ide u Zaprešić gdje je nedavno jedva izvukao remi. Posljednji par čine Slaven i Osijek. Utakmice su na rasporedu 2. prosinca.

Ždrijeb 1/4 finala:

02.12. 15:00 Inter Z. Din. Zagreb
02.12. 15:00 Lok. Zagreb Rijeka
02.12. 15:00 NK Zagreb Hajduk Split
02.12. 15:00 Slaven Belupo Osijek


Komentari