Dinamo na krovu Europe! Modri su treći najbolji klub Europa lige, Olmo bolji od Hazarda, Williana, Kovačića

Dinamo je dominantno protutnjao kroz skupinu D Europa lige i kao vodeći izborio nokaut fazu, te će nakon gotovo 50 godina prezimiti u Europi. Dinamo je skupinu završio samo s dva remija i dok je u ostalim utakmicama izašao kao pobjednik.

Zanimljivo, ispred Dinama su u cijeloj Europa ligi samo četiri kluba kada su u pitanju bodovi osvojeni u skupini. Ispred su samo Eintracht i Salzburg s maksimalnih 18, potom su Arsenal i Chelsea s po 16 bodova, a Dinamo je peti s 14 bodova s četiri pobjede i dva remija.

Međutim, Dinamo se u dvije važne kategorije uspio ugurati među prva tri, to jest dva, kluba skupina EL. Čak 56.92 posto udaraca igrača Dinama išlo je u okvir gola, precizniji su bili samo Lazio i Olmypiacos.

Možda još i važniji podatak je onaj da Dinamo ima drugu najbolju obranu od svih momčadi po skupinama EL. U šest utakmica primio je samo tri gola. Tek su Arsenal i Betis primili manje, dva.

Livaković se može pohvaliti s čak 78 posto obranjenih udaraca i time je postao jedan od najboljih vratara Europa lige, ali Dinamo ima i jednog najboljeg igrača. Naime, Dinamov Katalonac, Dani Olmo, najbolji je dribler u EL. Najviše je puta predriblao suparnike, čak 19 puta iz 39 pokušaja.

Olmo je bio uspješniji od mnogih svjetskih zvijezda, poput Edena Hazarda, Williana, Kovačića…


Komentari