DINAMO JOŠ UVIJEK UGROŽEN: Rijeka ipak ima šanse za titulu, evo i zašto

Facebook

Slavi li Dinamo naslov prvaka Hrvatske možda malo prerano?

Rijeka je u jučerašnjem jadranskom derbiju svladala Hajduk s minimalnih 1:0 i time pokazala kako prvenstvo još uvijek nije gotovo, iako se u principu sve činilo gotovim nakon što ih je Dinamo na Maksimiru ponizio u prošlom kolu s 3:0. Riječani na Maksimiru nisu pružili nikakav otpor, a kako su izravni konkurenti za naslov, činilo se da je time zaključeno i prvenstvo. Modri su već praktički počeli slaviti novu krunu, ali novo kolo donijelo je i novo iznenađenje. 

Rijeka se probudila protiv Hajduka i vratila se u utrku za naslov, a vrijednu pobjedu donio im je Samardžić. Kako je do kraja ipak ostalo još dosta utakmica, točnije 11. kola, ne računamo li ovo 24. kolo, za očekivati je kako će bit još dosta kikseva. Premda su se Modri sada napokon vratili u formu, HNL vrvi plutajućim minama koje lako mogu ukrasti bodove. Baš protiv jedne takve jedne, Modri zaključuju 24. kolo. Splićani su se u nekoliko navrata pokazali kao velika opasnost jer ih se često zna podcijeniti, a to oni znaju vrlo dobro naplatiti.

Dinamo i Rijeka do kraja sezone sastati će se još jednom, dok obje momčadi još moraju preživjeti utakmice s Hajdukom gdje je prosipanje bodova najizvjesnije. Također, ne treba isključiti utakmice s Interom koji ove sezone već zadavao glavobolje svim konkurentima za naslov. Kada se cijela situacija pogleda iz drugog kuta, Dinamo je još daleko od naslova prvaka, a upravo to podcjenjivanje ostatka lige i pretjerana samouvjerenost mogla bi ih stajati krune. Neki puta možda je bolje “piliti naopako” i čekati siguran trenutak za busanje u prsa, nego činiti ovo što sada radi Dinamo i slaviti naslov prvaka 11. kola prije kraja sa svega dva ili pet bodova prednosti, ovisi o ishodu utakmice protiv Splita.


Komentari