DINAMO ipak IMA ŠANSE? GRCI su pod većim PRITISKOM

Facebook

Dinamo večeras hvata posljednji vlak za proljeće u Europi, a on polazi u 20 i 45 s postaje Karaiskakis.

Vruća atmosfera paklenog Karaiskakisa mogla bi biti kobna ne samo za Dinamo već i za Olympiacos. Dinamo u ovu utakmicu ulazi kao “underdog”, s četiri poraza iz sedam posljednjih utakmica i s velikom željom za povratak na stare staze. S druge strane Olympiacos je favorit i mora ispuniti očekivanja zahtjevnih navijača, a za razliku od Modrih, Grci svoj pobjednički niz još uvijek drže, a pitanje je vremena kada će ga prekinuti. Upravo bi taj pritisak koji se gomila na strani domaćina mogao presuditi u korist Dinama, a čak se i njihov menadžer Marco Silva, ogradio od činjenice kako bi ovo mogla biti odlučujuća utakmica što implicira kako nije nije 100 % siguran u slavlje na domaćem terenu.

Mali hendikep

Modri mogu praktički rasterećeno krenuti u uktakmicu, nešto slično kao s Arsenalom i šokirati protivnika koji u Zagrebu nije opravdao sve pohvale kojima su ih mediji obasipali. Dok će Olympiacos morati svojski pritisnuti i pokazati malo uvjerljiviju igru od one na Maksimiru. Dinamo u utakmicu ipak ulazi s malim hendikepom, koji čine ozlijede. Plavima će nedostajati Pinto, Schildenfeld, Soudani, Ademi i Sigali, a neće biti ni Benkovića koji je premješten nazad u juniore, a njegovo mjesto na terenu trebao bi popuniti Goncalo. Drugi problem mogao bi stvarati još neuigrani Ježina koji bi trebao braniti umjesto Eduarda koji je premješten na klupu zbog loše forme. Grci nemaju baš toliko problema unutar svoje momčadi, osim izostanaka nekolicine manje važnih igrača, na raspolaganju imaju udarni sastav.

Rasplet u skupini

Stanje u skupini je naizgled daleko od riješenog. Bayern je prvi sa šest bodova, drugi je Olympiacos također sa šest, dok Arsenal i Dinamo zauzimaju treće i četvrto mjesto sa po tri boda. Teoretski svi još imaju šanse proći, ali raspored utakmica ide na ruku Arsenalu i Bayernu koji nakon večerašnjeg međusobnog ogleda igraju sa Dinamom i Olympiacosom, a za očekivati je kako više neće dozvoliti gubljenje bodova. Naravno, ne može se isključiti mogućnost iznenađenja jer Olympiacos je već pobijedio Arsenal u gostima, kao i Dinamo kod kuće, dok je Bayern pokazao kako ipak ima slabosti u prošlom kolu Lige prvaka izgubivši od Arsenala 2:0.

Kada se sve do sada sumira i uzme u obzir kvaliteta natjecatelja u skupini F, još je realno očekivati kako će daljnji plasman u nokaut fazu pripasti Arsenalu i Bayernu, a rat za treće mjesto Dinamu i Olympiacosu. Odlučujuća bitka vodit će se baš večeras u 20 i 45 na Karaiskakisu, ma što god tvrdili Silva i Mamić, a kasnije će sve ovisiti, o iznenađenjima, gol razlici i međusobnim ogledima. Naravno, ako Dinamo uzme bodove.

Ostali susreti 4. kola Lige prvaka:

04.11. 20:45 AS Roma Leverkusen
04.11. 20:45 Barcelona BATE
04.11. 20:45 Bayern Arsenal
04.11. 20:45 Chelsea Dyn. Kiev
04.11. 20:45 Gent Valencia
04.11. 20:45 Lyon Zenit Petersburg
04.11. 20:45 M. Tel Aviv Porto

>>> TEROR U ATENI: Delije i Gate 7 lovili BBB-ovce po ULICAMA ATENE (FOTO/VIDEO)

>>> Benković PRESELIO u juniore, Mamić još ne zna tko će na VRATA

>>> DRAMA U DINAMU: Klub gubi na svim poljima, kada će MAMIĆI konačno preuzeti odgovornost?

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI


Komentari