Dinamo II svladao Derby County i plasirao se u četvrtfinale

foto: GNK Dinamo

Dinamo II plasirao se u četvrtfinale Premier League International Cupa drugu godinu u nizu!

Dinamova druga momčad slavila je s minimalnih 1-0 protiv Derby Countyja na St. George0’s Parku pogotkom Marija Ćužea.

Po maglovitom vremenu Dinamo II prvi je stvorio priliku na susretu. Igrala se 6. minuta kad je Ćuže neprecizno pucao s 25 metara. Igra se većinom vremena odvijala na sredini terena uz izraženu agresivnost u duelima na obje strane. Pod takvim uvjetima Dinamo je stigao do vodstva u 26. minuti susreta. Dario Špikić prošao je po lijevoj strani, prizemno ubacio u peterac gdje je Ćuže na drugoj vratnici poentirao za vodstvo Plavih.

Taj pogodak dao je podstrek Dinamu koji je u 35. minuti kreirao još jednu izglednu priliku. Uremović je sjajnom dubinskom loptom pronašao utrčalog Miklića, koji se fintom rješava protivnika, ali njegov precizan udarac u posljednji trenutak brani domaći vratar.

Nastavak je ponudio manje sadržajniju utakmicu s obzirom na teške uvjete na terenu. Gusta magla otežavala je razvoj igre igračima i promatranje malobrojnim gledateljima. Derby County preuzeo je posjed lopte i pokušao doći do pogotka, ali svi putevi prema Horkašu bili su vrlo dobro zatvoreni. Štoviše, Dinamo II je prijetio kroz brze kontre. Upravo je iz takve jedne akcije prijetio Miklić, ali njegov udarac zaustavio je vratar Derbyja.

Druga momčad Dinama ovom je pobjedom na sjajan način zaključila povijesnu polusezonu. Osim što su se kao prvoplasirani sa sedam osvojenih bodova plasirali u četvrtzavršnicu Premier League Inzternational Cupa i izborili nastavak natjecanja na proljeće, ove jeseni Plavi su osvojili i jesenski naslov u Drugoj HNL.

GNK Dinamo (4-2-3-1): Horkaš – Perković, Uremović, Morris, Čabraja – Muhar, B. Knežević (od 46. Plantak) – Ćuže, Đurasek (od 81. Anić), Špikić (od 72. Božić) – Miklić. Trener: Fabijan Komljenović.

Žuti kartoni: Bennett (32.), Bird (75.), Walker (88.) – Muhar (28.), Uremović (75.), Čabraja (85.), Ćuže (90.)

Strijelac: 0:1 – Ćuže (26.)


Komentari