DINAMO I HAJDUK KRENULI ZAJEDNO NA PRIPREME! Bjelici iznenada prodali napadača: ‘Nisu mi dosta dvojica’!

Foto: Screenshot

Kao da ne mogu jedni bez drugih. Nogometaši Dinama i Hajduka u četvrtak su krenuli iz zagrebačke zračne luke prema Turskoj gdje će odraditi zimske pripreme. Hajdukovci lete prema Istanbulu redovnom linijom, a Dinamov čarter krenuo je za Antalyju.

Protivnici Dinama u Turskoj bit će Dynamo Dresden s kojim igraju 15. siječnja., ETAR V. Tarnovo s kojim igraju 20. sriječnja, CSMS IASI s kojim igraju 21. siječnja, potom SLASK Wroclaw  23. siječnja i na koncu Austria Beč 25. siječnja. Nakon što je propao susret s Bešiktašom, dogovorena je utakmica s Partizanijem iz Tirane, a igrat će se 14. siječnja.

Dinamov popis igrača za pripreme:

Danijel Zagorac, Dominik Livaković, Dinko Horkaš, Sadegh Moharrami, Mario Musa, Arijan Ademi, Dani Olmo, Izet Hajrović, Mario Budimir, Lovro Majer, Mario Gavranović, Amir Rrahmani, Amer Gojak, Mario Šitum, Luka Menalo, Antonio Marin, Bruno Petković, Marin Leovac, Nikola Moro, Kevin Theophile, Petar Stojanović, Marko Lešković, Ivan Šunjić, Dino Perić, Emir Dilaver, Alexandru Matel, Damian Kadzior, Mislav Oršić i mladi Mario Ćuže, Renato Josipović, Roko Baturina, Marko Gjira, Bartol Franjić, Josip Šutalo.

Trener Nenad Bjelica kratko je prokomentirao stanje u momčadi uoči leta u Tursku.

“Samo Šunjić i Ademi imaju manje probleme, ali vjerujemo da će početi trenirati u Turskoj. Svi su se dečki vratili u dobrom stanju nakon odmora. Sve ide prema planu”, rekao je Bjelica i otkrio kako na put s njima nije išao napadač Mario Budimir koji je otputovao prema Persepolisu gdje bi trebao potpisati za istoimeni klub koji vodi bivši trener Dinama, Branko Ivanković.

“Budimir je otputovao prema Iranu, a sada treba vidjeti hoće li transfer biti ostvaren. Ako se ostvari, zahvaljujem mu na svemu. Zaslužio je da mu se izađe u susret i omogući da pred kraj karijere zaradi ozbiljan novac”, rekao je Bjelica.

Otkrio je potom na čemu će njegova momčad raditi jer ipak čeka ih Europa liga i borba za prvenstvo i Kup u Hrvatskoj.

“Nećemo puno mijenjati igru, ali poboljšat ćemo ono što nije štimalo. Trenirat ćemo sve segmente moramo biti bolje u svemu. Ciljevi su prvesntvo i Kup, a u Europi da dođemo što dalje. Imamo mi kvalitete i za nešto više”, veli Bjelica.

Potom je rekao kako mu hitno treba još jedan napadač nakon odlaska Budimira.

“Sada ostajemo na dvojici napadača i to je premalo jer igralo tri natjecanja. Volio bih da dovedemo novog igrača na toj poziciji”, kazao je Bjelica.

Što se Hajduka tiče oni će u Turskoj igrati pet utakmica i zasigurno će im najveći ispit biti Šahtar. Igrat protiv: Dinamo Bukurešta 13. siječnja, onda 19. siječnja protiv Grasshoppersa, 21. siječnja protiv Šahtara iz Donjecka, 22. siječnja protiv Ujpesta, a 25. siječnja protiv Šahtjor Soligorska.

Hajdukov popis igrača za pripreme:

Tomislav Duka, Borja López, Božo Mikulić, Hamza Barry, Darko Nejašmić, Ádám Gyurcsó, Jakov Blagaić, Mijo Caktaš, Michele Šego, Goran Blažević, Luka Pasariček, Ante Palaversa, Ivica Batarelo, Josip Juranović, Ivan Delić, Jairo, Mirko Ivanovski, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Stipe Vučur, Josip Bašić, André Fomitschow, Fran Tudor, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli Marin Ljubić, Mario Vušković, Josip Posavec, Jurica Pršir, Tonio Teklić.


Komentari