DINAMO DOGODINE OSTAJE BEZ POLA MOMČADI: Nevjerojatno je tko bi sve mogao napustiti Maksimir (FOTO)

Facebook

Cijeli autobus igrača spreman je na odlazak, a pravo pitanje je tko će uopće igrati na proljeće?

Dinamo je jučerašnjom utakmicom protiv Intera zaključio turbulentnu 2015. godinu. Modri su slavili minimalnim rezultatom i nekako pokunjeno odšetali s terena. Možda su i sami svjesni kako uskoro većina njih neće igrati u istome klubu. Kako je Dinamo pred novom “bezmamićevskom” erom, lovci na talente već uvelike kruže oko Maksimirske 128 i vrebaju sve što valja.

Gotovo je sigurno kako najveći talent kluba, Ante Ćorić, odlazi u Porto, a još je samo pitanje do koje će cifre Dinamov pregovarački tim uspjeti istisnuti Portugalce. No, Ante nije jedini koji bi mogao napustiti prvaka Hrvatske. U koloni za Markom Pjacom već neko vrijeme stoje veliki europski klubovi, a Pjaca je se ove sezone popeo koju stepenicu više i razvio se u kvalitetnog prvotimca. Za njega je najviše zagrizao Inter, ali onaj iz Milana. Nerazzurri su uz Pjacu pokazali interes za još jednog Dinamovca koji je također ove sezone doživio procvat, a riječ je o Arminu Hodžiću. Kako im kronično nedostaje golgetera i krilnih igrača, Mancini je izgleda vidio potencijalna pojačanja u Modrom tandemu.

Nadalje, još od ljeta se govori o odlasku Soudanija. Alžirac je već u nekoliko navrata davao naznake kako želi napusiti klub, a posljednji klub zainteresiran za Alžirčeve usluge bio je Swansea koji je spreman izdvojiti oko 8 milijuna eura. No, ni tu nije kraj jer je vruća roba trenutno i Ivo Pinto kojeg potražuje Anderlecht, ali iz Zoran Mamić je u njegovom slučaju kazao kako je ponuda premala. Pitno nije jedini Portugalac koji bi mogao ove zime napustiti Maksimir, tu je i Eduardo. Nema sumnje kako bi se mnogi htjeli zahvaliti Eduardu na njegovim uslugama, ali imao je Portugalac i dobrih momenata. Njegova nova destinacija još nije poznata.

Iako se još ne govori službeno o tome, postoji mogućnost da iz kluba ode i ponajbolji igrač ove sezone Josip Pivarić. Bek Dinama stasao je u rapidnom roku u iznimno kvalitetnog igrača i praktički sam čupao Dinamo u nekim utakmicama. Pravo je čudo kako niti jedan klub nije iskazao veći interes za beka Dinama, a poznato je kako su posljednih godina dobri bočni igrači vrlo vruća roba. Kako je Josip (26) u najboljim godinama, a ni cijena mu nije previsoka, barem prema Transfermarktu jer je procijenjen na svega milijun i pol eura, što znači da bi ga se moglo kupiti za kojih četiri i pol, pet milijuna eura.

Tabu tema u Dinamu

Na kraju valja spomenuti i tabu temu u Maksimiru, a to je odlazak najmlađih. Kako su se na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Čileu, Dinamovi juniori predstavili svijetu u najboljem svjetlu, neprestano kruže priče o preotimanju mladih igrača za sitan novac, kao u slučaju Murića i Ajaxa. Kako sada više nema ljudi koji prijete smrću i čupanjem grkljana, igrači, njihovi roditelji i agenti mogu slobodno promijeniti sredinu. Dinamo je brže bolje poduzeo radikalne mjere koje inače rijeko čini, pa su najveći juniorski taleni prebačeni u seniore, a neki su čak uvršteni u A momčad, npr. Brekalo.

O potonjem se u biti najviše i govorilo ove jeseni, pa je i pobudio najviše interesa kod stranih klubova (Monaco, Everton), a osim njega tražen je i Kalaica kojeg “pikira” Benfica.

Sve u svemu pred Dinamom je rovovska bitka i to zimska, pa će im na smrznutom tlu još teže biti iskopati i utvrditi kvalitetan rov.

>>> Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!


Komentari