Dinamo bolji, no poraz nije mogao izbjeći nakon VELIKE GREŠKE vratara Eduarda

Facebook

Odličnu utakmicu odigrao je Dinamo, a opet je bio poražen.

Olympiacos je slavio na maksimirskom stadionu pred petnaestak tisuća gledatelja, gol odluke djelo je Browna u 79. minuti, nakon što vratar Eduardo nije dobro pokrio svoj bliži kut.

Prije toga Dinamo je napadao, dominirao, prijetio, pogodio dvije vratnice, nesretnici su nakon udaraca bili Rog i Antolić. Da bi na kraju nepažnjom upropašten i zasluženi bod, makar je Dinamo zaslužio i oba. U drugoj utakmici ove skupine Arsenal je u Londonu pobijedio Bayern s 2-0 (0-0).

Fino je Dinamo započeo utakmicu, s posjedom lopte, dominacijom, primjetnom silnom željom. Nije se dugo čekalo na prvu prigodu. Sjajnim driblingom u 10. minuti Rog je uspaničio grčku obranu, dokazavši tako da je gost ipak ranjiv. Nešto kasnije Soudani je lijepo pronašao Juniora Fernandesa koji je pucao traljavao. a situacija nije bila baš bezizgledna. S dobrim udarcem moglo se puno više napraviti.

Nakon nekih 25 minuta i Olympiacos je pokazao zube, uz dva udarca iz daljine dogodila su se i prodori preko krila, srećom Dinamovi obrambeni igrači nadskakali su gostujuće.

Snažan ritam kojeg je Dinamo nametnuo na startu utakmice morao je prije ili kasnije postati slabiji, što je grčki sastav počeo koristiti, štomje vrijeme više odmicalo.

Kakvu je sjajnu prigodu imao Dinamo u 52. minuti, no nije imao sreće. Krasno se oslobodio Soudani, nesebično je dodao Junioru Fernandesu koji je pokušao tući, lopta se odbila do posve usamljenog Antolića koji je pogodio vratnicu. Gotovo u istoj minuti i Olympiacos je promašio sjajnu prigodu, Brown je promašio u klizećem startu prazan gol.

Utakmica se rasplamsala, a Dinamo je i dalje dobro izgledao. I prijetio, no uistinu nije imao sreće, u 77. minuti “plavi” su iznova pogodili vratnicu, Rog nije loptu dobro zahvatio, putanja lopte je prevarila vratara, klizila je lagano pma golu, dotakla vratnicu i otišla izvan igre.

Samo dvije minute kasnije Brown je iz mrtvog kuta svladao vratara Eduarda, tukavši u bliži kut. Nepravedno, ali to se najčešće događa kada se propuste svoje prigode.

Dinamo je potom zapeo iz sve snage, krenuo na sve ili ništa i predkraj utakmice stvorio sjajnu šansu za Henriqueza, tukao je glavom, lopta je svladala vratara i prohujala nekoliko milimetara kraj vratnice. I na samom kraju sudačke nadoknade Dinamo je mogao imati jedanaesterac, netko je u sveopćoj gužvi u kaznenom prostoru Grka od gostujućih igrača igrao rukom, no sudac je elegantno prekinuo sve dvojbe – odsudivši završetak utakmice.

Dinamo je, naposljetku možemo reći, nezasluženo poražen, no u ovako jakim utakmicama svaka greška skupo košta, a Dinamo ih je imao odveć, nekoliko šansi nije iskoristio, da bi potom vratar Eduardo primio nespretan pogodak.


Komentari