DESET VATRENIH POJEDINAČNO VRIJEDE VIŠE NEGO CIJELA REPREZENTACIJA AZERBAJDŽANA!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija procijenjena je na 396 milijuna eura, a Azerbajdžan na svega 13.58 milijuna, prema podacima portala Transfermarkt.

Najvrjedniji igrač u Dalićevoj svlačionici je Ivan Rakitić, koji je procijenjen na 50 milijuna eura. Marcelo Brozović vrijedi 45, a Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Ante Rebić i Andrej Kramarić po 35 milijuna. Najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić procijenjen je na 25 milijuna eura.

Kad tu pribrojimo Dejana Lovrena (20 mil. €), Nikolu Vlašića (18) i Duju Ćaleta-Cara (15), ispada da je čak 10 naših igrača pojedinačno vrjednije od cijele azerbajdžanske reprezentacije.

U njoj samo pet igrača vrijedi milijun eura ili više. Najskuplji je brazilski veznjak Richard Almeida, koji je procijenjen na 1.5 milijuna eura. Almeida je rođen u Sao Paulu, a u Karabag je stigao 2012. iz portugalskog Gil Vicentea. Za reprezentaciju Azerbajdžana je debitirao 2017. godine, a do sada je skupio 14 nastupa i postigao tri gola.

Branič Karabaga Maksim Medvedev vrijedi 1,2 milijuna eura, a njegovi klupski suigrači veznjak Kara Karajev, branič Bodavi Husejnov i krilo Mahir Madatov po milijun eura.

Ipak, to ništa ne mora značiti. Hrvatska i Azerbajdžan dosad su se dvaput sastali, oba puta u ne tako davnim kvalifikacijama za Euro 2016., kad je naša reprezentacija u Osijeku lako slavila 6:0, ali u Bakuu je završilo 0:0 u okršaju dvojice Hrvata na klupama, Roberta Prosinečkog i Nike Kovača.

HRVATSKA – 396 milijuna eura
Ivan Rakitić (Barcelona ) – 50 milijuna eura
Marcelo Brozović (Inter) – 45
Ivan Perišić (Inter) – 35
Mateo Kovačić (Chelsea) – 35
Andrej Kramarić (Hoffenheim) – 35
Ante Rebić (Eintracht) – 35

AZERBAJDŽAN – 13.58 milijuna eura
Richard Almeida (Karabag) – 1.5 milijuna eura
Maksim Medvedev (Karabag) – 1.2
Qara Qarajev (Karabag) – 1
Bodavi Husejnov (Karabag) – 1
Mahir Madatov (Karabag) – 1


Komentari