Demokracija na HNS-ov način: Šuker službeno jedini kandidat, dobio čak 18 glasova!

foto: Ivan Klindić

Davor Šuker i službeno je jedini kandidat za predsjednika HNS-a te će 22. prosinca u hotelu Sheraton biti ponovno izabran. 

Šukera je za predsjednika Saveza kandidirao Zagrebački nogometni savez, a kandidaturu je podržalo čak 18 županijskih nogometnih saveza.

Osim zagrebačkog nogometnog saveza Šukera su podržali i NS Bjelovarsko-bilogorske županije, NS Brodsko-posavske županije, NS Istarske županije, NS Karlovačke županije, NS Koprivničko-križevačke županije, NS Krapinsko-zagorske županije, NS Ličko-senjske županije, Međimurski nogometni savez, NS Osječko-baranjske županije, NS Požeško-slavonske županije, NS Primorsko-goranske županije, NS Sisačko-moslavačke županije, NS Šibensko-kninske županije, ŽNS Varaždin, NS Virovitičko-podravske županije, NS Vukovarsko-srijemske županije i NS Zagrebačke županije.

“Unatoč medijskim napisima, Izborna komisija utvrdila je kako u Savez nije pristigla kandidatura Darija Šimića”, piše u priopćenju HNS-a.


Šimića su podržala samo 3 saveza, NS Dubrovačko-neretvanske, NS Splitsko-dalmatinske te NS Zadarske županije. Tako je Šimićeva želja da pomogne hrvatskom nogometu i popravi zatrovane odnose između navijača i vodstva HNS-a propala, i što je najgore ovaj poraz, s ovako uvjerljivom razlikom u broju glasova, dokaz je da će vladajući u HNS-u još dugo krojiti politiku u hrvatskom nogometu, a u slučaju i da glavni protagonisti HNS-a završe u zatvoru, svejedno se postavlja pitanje bi li to uopće utjecalo na neke sljedeće izbore.

Iako je i premijer Plenković tražio da se u izbore oko predsjednika HNS-a omogući veća demokratičnost, odnosno da se promijeni sustav kandidature, u HNS-u su to izignorirali i tako imamo jednog kandidata – Šukera. Realno, dok je više od 80 posto navijača i javnosti za promjene u HNS-u, to je sve nebitno jer čelnici županijskih saveza imaju svoje mišljenje i očite interese u podržavanju Šukera. I nitko to neće promijeniti još dugo…

Inače, izborna komisija HNS-a je utvrdila i popis od 19 kandidata koji ispunjavaju uvjete za kandidaturu za članove Izvršnog odbora HNS-a. Od 19 imena bit će izabrano njih 16 u Izvršni odbor. Prema Statutu HNS-a nijedan županijski nogometni savez ne može imati više od jednog člana, osim onoga iz kojeg dolazi predsjednik HNS-a, koji predsjeda i radom Izvršnog odbora.

Kandidati:

1. Željko Biondić (ŽNS Ličko-senjski)
2. Đuro Bukvić (ŽNS Virovitičko-podravski)
3. Nenad Črnko (ŽNS Zagrebački)
4. Marko Erceg (ŽNS Splitsko-dalmatinski)
5. Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski)
6. Nenad Horvatić (ŽNS Varaždinski)
7. Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački)
8. Mato Kljajić (ŽNS Međimurski)
9. Ante Kulušić (ŽNS Šibensko-kninski)
10. Josip Kuterovac (ŽNS Vukovarsko-srijemski)
11. Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski)
12. Robert Markulin (ŽNS Koprivničko-križevački)
13. Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski)
14. Damir Mišković (ŽNS Primosko-goranski)
15. Slavko Prišćan (ŽNS Bjelovarsko-bilogorski)
16. Viktor Prtenjača (ŽNS Zadarski)
17. Tomislav Svetina (ZNS)
18. Ile Topuzović (ŽNS Dubravko-neretvanski)
19. Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski)

Komentari

loading...
-->