DALIĆ SPREMA SENZACIJU? U reprezentaciju se vraća legendarni Vatreni?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, bio je glavna zvijezda na sedmom međunarodnom sportskom simpoziju “Simposar 2018”. Tamo je dobio i još jedno priznanje, proglašen je najboljim selektorom regije, točnije na području bivše Jugoslavije, a HNS je proglašen najuspješnijim savezom.

Ipak, Dalić je sada fokusiran na dvije najvažnije utakmice Lige nacija, one protiv Španjolske i Engleske.

“Očekujem, u stvari, svim srcem želim pune tribine na utakmici u Zagrebu protiv Španjolske, pa da se dogodi, manifestira privrženost navijača i igrača. Zato sam se dogovorio da nam se za tu utakmicu pridruže i Ćorluka, Subašić i Mandžukić, kako bi zajedno osjetili tu podršku”, rekao je Dalić.

Naravno, pitali su ga o Mandžukiću i njegovom statusu, ali izbornik o tome nije želio pričati:

“Fokusiram se na utakmicu protiv ‘furije’, treba nam ta pobjeda. Držim da će i dolazak Mandžukića, Ćorluke i Subašića pridonijeti optimalnom ambijentu. Znam da mnogi ne vjeruju kako je naša momčad u stanju pobijediti u oba susreta, ja na to odgovaram: kako smo u Rusiji išli korak po korak, tako i sada. Najprije, Španjolska.”

Bilo je tu govora i o još jednom legendarnom Vatrenom, Dariju Srni:

“Srnu sam želio u stožer, ali je on nastavio igrati. O njegovu značaju, dimenziji, ne treba trošiti riječi. Znamo kakvu je kalvariju prošao s tim dopingom, imponira mi kako se othrvao i sad igra. I to u Serie A, u Cagliariju, jako dobro. Razgovarat ću s njim, siguran sam da Srni ne bi bilo ispod časti u izvanrednim okolnostima staviti se na raspolaganje.”

Dalić ima prilično jasnu viziju:

“Zadatak je proći ove dvije utakmice, onda, to apsolutno želim, u ožujku imati jasnu sliku za izbor 25 igrača. Dakle, nema lutanja, standardnost je veoma bitna. Nema ulaska u reprezentaciju preko noći. Onda kvalifikacije za Euro 2020. Uvjeren sam da ćemo na tu veliku smotru doći u najboljem raspoloženju”, pišu Sportske novosti.

Piše Željka Orešković


Komentari