DALIĆ SE OGLASIO NAKON GUBITKA MODRIĆA: ‘Uskoro više neće biti tu, moramo se navikavati na to’

Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatsku je javnost zabrinula vijest da izbornik nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, u prve dvije rujanske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru neće moći računati na Luku Modrića.

Kapetan i rekorder u broju odigranih utakmica za Vatrene nije dovoljno oporavljen od ozljede aduktora, neće moći igrati u srijedu protiv Rusije u Moskvi i sljedeće subote protiv Slovačke u Bratislavi, a još se ne zna hoće li biti spreman za utakmicu protiv Slovenije na Poljudu, koja je na rasporedu 7. rujna.

Nakon vijesti da Modrić u ponedjeljak ne dolazi na okupljanje prije odlaska u Moskvu, Dalić je ubrzo reagirao aktivirajući pretpoziv Lovri Majeru, koji se ranije ovog tjedna oprostio od Dinama i predstavljen je u francuskom Rennesu.

Komentirajući ovu situaciju, Dalić je svjestan da je Modrićevu ulogu nemoguće zamijeniti samo jednim igračem. Dok je gostovao u Dnevniku HRT-a, izbornik je u pogledu prema utakmicama u sljedećem tjednu kazao da drugi igrači moraju dati više kako bi nadomjestili učinak kapetana Vatrenih, a tu je bio i pogled dalje u budućnost.

“Na kraju krajeva, uskoro i neće igrati za Hrvatsku zbog godina i svega što ide, moramo se prilagoditi na to”, rekao je Dalić o hrvatskom kapetanu koji će 9. rujna proslaviti 36. rođendan.

U pogledu prema dolazećim utakmicama, hrvatski izbornik poželio je da veću odgovornost preuzmu oni najiskusniji, a morat će povući cijela momčad.

Dalić je izdvojio važne uloge Ivana Perišića, Dejana Lovrena, Marcela Brozovića i Nikole Vlašića, no bitna je reakcija momčadi, a o Modriću je dodao da neće biti forsiranja ako se dogodi da ne bude spreman ni za Slovence u Splitu.


Komentari