DALIĆ S AERODROMA: ‘Neke stvari su jasne, sada sam još zadovoljniji sinoćnjom predstavom!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dan nakon startne pobjede protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, hrvatski su nogometni reprezentativci krenuli prema Budimpešti gdje ih u nedjelju od 18 sati čeka susret protiv Mađarske. Prvi trobod bilo bi dobro potvrditi i drugim, takvog je razmišljanja i izbornik Zlatko Dalić.

Igrači danas nisu trenirali, a po dolasku u Budimpeštu čeka ih nastavak slobodnog dana. Subota će biti radna, prvo press-konferencija a onda i službeni trening na Groupama Areni, gdje je u nedjelju navečer utakmica.

“Evo, sad sam još zadovoljniji s utakmicom jer je bila dosta teška, ali smo dobro odgovorili. Strpljivo smo 90 minuta gradili pobjedu, iako je bilo neočekivano teško nakon prvog gola. Malo smo se više potrošili, nadam se da se sad vraćaju u prvi sastav Brozović i Rebić, vratit će se i Lovren, tako da ćemo biti kompletniji i čvršći. Oni su izgubili od Slovačke, ali nisu igrali loše. Sad igraju doma, vrući stadion. Mi smo na krilima ove pobjede i navijača koji su bili jako dobri, nisu gubili nadu i gurali su nas u pobjedu”, rekao je Zlatko Dalić na zagrebačkom aerodromu prije ulaska u zrakoplov.

Brozović i Rebić, jesu li sigurni za nastup u nedjelju?

“Jesu. Za njih smo znali da ne mogu odigrati dvije utakmice u tri dana i zbog toga smo ih i sačuvali, oni će sigurno početi protiv Mađarske.”

Je li ovo premalo vremena između dvije utakmice? Odmah dan iza utakmice letite u Mađarsku, bilo je malo vremena za odmor.

“Kratko jest, ali mi na to ne možemo utjecati. Tako je i u Ligi prvaka i u jačim prvenstvima, na to se moramo prilagoditi, kako nama tako i Mađarima.”

Nadate li se da će Mađari igrati malo otvorenije nego Azerbajdžan i ostaviti malo više prostora našim krilima?

“Pa, mi smo favoriti kako god krenemo, kako god se postavimo. Svi na nama žele graditi svoj imidž, pokvariti nama planove i tražiti sebi bodove. Viceprvake svijeta svi žele pobijediti, ali mi znamo svoju kvalitetu, svoje mogućnosti, svoju vrijednost. Dobri smo, imali smo četiri debitanta protiv Azerbajdžana i pobijedili. Bit će svaka utakmica teška, ne možemo govoriti o nekim lakim protivnicima”, zaključio je izbornik.


Komentari