DALIĆ ODGOVORIO BJELICI NA PROZIVKE: ‘Momčad ne slažem pod pritiskom stručnjaka’

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Nenad Bjelica nekoliko puta je ove sezone bocnuo hrvatskog izbornika Zlatka Dalića jer u reprezentaciju ne poziva Dinamove igrače. Posljednja u nizu prozivki bila je vezana za Brunu Petkovića.

“Vjerojatno se Petković još mora dokazati u uzvratu s Benficom”, rekao je Bjelica nakon što je Dinamov napadač golom iz penala srušio Benficu na Maksimiru.

Dalić je poručio da takve prozivke ne mogu utjecati na njega.

“Ne želim se opterećivati time tko što misli, tko je što izjavio. Nije moj stil analizirati kolege niti otvarati polemike. Gospodinu Bjelici mogu samo čestitati na svemu što je učinio s Dinamom ove sezone, bilo je tu izvrsnih igara i sjajnih rezultata. Momčad ne slažem pod pritiskom stručnjaka, medija, društvenih mreža”, rekao je Dalić za Sportske novosti.

Bjelica je izjavio i da Dalić zaobilazi Dinamove europske utakmice.

“Nema zamjerki i nema ljutnje s moje strane, ali ja idem gledati koga hoću i kada hoću. Dinamove utakmice smo redovito pratili, najčešće Ognjen Vukojević. Budem li trebao bilo kakav savjet gospodina Bjelice, ja ću mu se javiti.”

Dalić je dodao i da je nakon Svjetskog prvenstva počeo stvarati kult reprezentacije te da se u njegovu momčad teško upada, ali se onda iz momčadi ne može ni lako ispasti. Nada se da će se u tom krugu reprezentativaca zadržati i Petković koji je na kraju pozvan za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.


Komentari