‘Da nije nogometaš bio bi djevac’: Evo što je krakati Englez kazao o karakteru Roberta Prosinečkog

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši engleski nogometni reprezentativac Peter Crouch prisjetio se svojih igračkih dana iz Portsmoutha, u kojem je svlačionicu dijelio s našim Robertom Prosinečkim.

U sezoni 2001./02. Robert Prosinečki igrao je u dresu Portsmoutha, a s njim je u klubu bio i tada 20-godišnji Peter Crouch. Englez se sjetio najvećeg poroka velikog Žutog:

“Prosinečki se nije odvajao od cigareta. Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice. I to crveni Marlboro”, kazao je Crouch za FourFourTwo te istaknuo da je Prosinečki bio pravi karakter.

“Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a on mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije puno pričao, no razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije. S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu, pravio se da ne razumije”, kazao je kroz smijeh Englez koji je najviše ostao upamćen po legendarnoj izjavi kada su ga novinari pitali što bi bio da nije nogometaš. Njegov odgovor je bio djevac.

 


Komentari