Cvitanović i Antolić poručili: Nadamo se da će Hajduk igrati napadački

nkdinamo.hr/Iva Cigrovski

Glavni trener GNK-a Dinamo Mario Cvitanović i kapetan momčadi Domagoj Antolić održali su press konferenciju dan uoči hrvatskog derbija na Poljudu protiv Hajduka. 

Dinamo sutra od 19 sati gostuje na Poljudu u sklopu 13. kola prve HNL. Modri imaju 7 bodova prednosti na ljestvici i tu razliku žele povećati.

“Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet”, rekao je Cvitanović u uvodu.

“Momčad s nestrpljenjem očekuje utakmicu u dobroj atmosferi. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i sutra očekujemo da ćemo biti puno puno bolji”, nadodao je kapetan Antolić.

Cvitanović je upitan i hoće li mijenjati formaciju s obzirom na veliku konkurenciju u veznoj liniji povratkom Ademija.

“Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju.

Viđenje o Hajduku? 

“U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati. ”

Za kraj trener Cvitanović osvrnuo se na igrače koji neće konkurirati:

“Imamo problem Matela i Fiolića koji neće ići s nama u Split zbog ozljeda. Također, Perić ne konkurira jer mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona. Ćorić trenira, radi, i ići će u Split.”

Kapetan Antolić odgovorio je što su igrači naučili od remija protiv Osijeka:

“Bilo je grešaka u svim linijama, ispravili smo ih kroz ovaj tjedan. Očekujem da ćemo protiv Hajduka biti puno bolji. Nadamo se da će protivnik igrati otvoreno, napadački, to nam odgovara i želimo to iskoristiti.”

 


Komentari