ČUDESNA PRIČA O NOVOM DALIĆEVOM ADUTU: Ovako je slavio srebro na SP-u, a sada će igrati s Vatrenima

Foto: Instagram/ Dinamo

Na posljednjem popisu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, objavljenom uoči preostale dvije utakmice Lige nacija protiv Španjolske na Maksimiru i Engleske na Wembleyju, našao se i mladi nogometaš Josip Brekalo.

Zlatko Dalić odlučio je pozvati dosadašnjeg reprezentativca U21 selekcije koja je nedavno izborila plasman na U21 Europsko prvenstvo. Dalić se odlučio malo ‘prokrviti’ momčad mladim igračima, pa je vratio Duju Ćaleta-Cara kao i Nikolu Vlašića koji je u fantastičnoj formi u moskovskom CSKA.

Međutim, najzanimljivije lice je 20-godišnji krilni napadač Wolfsburga, Josip Brekalo.

Riječ je o nogometašu koji je nekoliko puta uvršten među najbolje mlade igrače Europe, proglašen je ‘wonderkidom’ još u danima kada je igrao za Dinamo, ali u matičnom klubu nikada nije dobio pravu priliku, zbog čega je na kraju i otišao kao tinejdžer za Njemačku.

Brekalo je danas možda i najveža zvijezda u Wolfsburgu, ali nije mu baš bilo lako u početku. Klub ga je vrlo brzo poslao na posudbu u Stuttgart koji je tada igrao u nižem rangu Bundeslige, a tamo je Josip zasjao. Potom je vraćen u Wolfsburg gdje je polako počeo cementirati svoje mjesto u momčadi sjajnim partijama.

Na svome kontu Brekalo danas ima 30 utakmica za Wolfsburg za koji je upisao pet golova i tri asistencije, dok je za Stuttgart u 28 susreta zabio tri gola i namjestio još dva.

Ove sezone je na jednom golu i asistenciji u deset utakmica za Wolfsburg, a briljira i u utakmicama mlade reprezentacije zbog čega je Dalić odlučio da je vrijeme za poziv u najelitniji razred Vatrenih.

Mladi Brekalo mogao bi debitirati već protiv Španjolske, a to će mu svakako biti ispunjenje životnog sna. Koliko je važno Brekalu igrati za reprezentaciju i koliko zapravo voli Hrvatsku, svjedoči i fotografija s dočeka Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića ovoga ljeta. Naime, na Instagramu je počela kružiti fotografija Brekala koji je bio na Trgu, a doček je pratio sjedeći na monitoru koji pokazuje vozni red tramvaja.

Fotografija je vrlo brzo postala hit na društvenim mrežama i mnogi su njome oduševljeni, a predstoji nam vidjeti kako će se Brekalo snaći na velikoj sceni u društvu svojih idola.

Piše Bruno Herljević


Komentari