ĆORLUKINA KAPICA O KOJOJ SU SVI PRIČALI: ‘Svi će mi se smijati!’

Foto: Kevin Barnes/CameraSport via Getty Images

Dr. Boris Nemec, najdugovječniji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, oprostio se od svojih reprezentativnih dužnosti.

Nemec je bio na svim velikim natjecanjima na kojima je sudjelovala Hrvatska, a za Radio Rijeku prisjetio se anegdote kad je na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj Vedran Ćorluka nosio vaterpolsku kapicu zbog ozljede.

“Ćorluka je zadobio ozljedu, posjekotinu na nezgodnom mjestu na glavi i nikako ne možeš zaustaviti krvarenje. Na čelu, npr., staviš flaster, zaviješ i učvrstiš. Međutim, to je bilo više na tjemenu. Tako da bi se zavoj koji smo stavili pomaknuo kad bi udario loptu glavom i naguravao se s igračima te je opet krvario. Oglavak je jako pun krvnih žila i jako krvari”, ispričao je Nemec pa nastavio:

“Na poluvremenu smo mu to sašili, no opet je udario loptu i krenulo je krvarenje. Zatim je trebalo mirovati, ali on nije mogao kao stožerni igrač. Mi smo zatim razmišljali da mu neka kapa treba, onda se Nderim Redžaj sjetio: ‘A da mi nabavimo vaterpolo kapicu?’ Ja kažem da je to izvrsna ideja i zovem Matešu da pitam da l’ može neku kapicu poslati, ona je došla za nekoliko dana”, prisjetio se pa dodao:

“Ali kad smo Ćorluki to dali, on nas je istjerao: ‘Svi će mi se smijati!’ Onda je kolega Bahtijarević rekao: ‘Ma bit ćeš glavni, Čarli, bit će štos.’ Zavezao je on kapicu i svi se počeli smijati. No stavio ju je na utakmici i postala je hit.”

Cenk Tosun razbio mu je glavu laktom u 31. minuti utakmice. Hrvatska je slavila golčinom Luke Modrića, a Vedran je nakon susreta postao internetski hit.

Prvo je Vedranu stavljen obični bijeli zavoj, a u poluvremenu su ga i šivali. Nije pomoglo, on je nastavio igrati žestoko kao i uvijek.

“Imao je posjekotinu, koju smo zašili, no nismo uspjeli potpuno zaustaviti krvarenje. Zato je nekoliko puta morao izlaziti iz igre, pokušavali smo ga dodatno zakrpati”, rekao je tada doktor Nemec.


Komentari