ĆIRO UNIŠTIO ČAČIĆA: ‘S ovakvim sustavom, svaka malo jača reprezentacija bi nas unakazila’

Facebook

“Nekad je to prolazilo, danas taj sustav 3­-5­-2 ne prolazi. Znam što treba, ali neću reći zbog Šukera”, kaže Ćiro.

Prašina koju je podigao Ante Čačić na posljednjoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije, uvođenjem novog-starog 3-5-2 sustava, još uvijek se nije u potpunosti slegla, a sada je legendarni Ćiro uputio vrlo oštru kritiku strategu Čačiću. Izbornik je u Osijeku pokušao kopirati formaciju kojom su Vatreni “digli” broncu, ali mu to baš i nije pošlo za rukom. Očigledno je bilo kako reprezentacija pušta na sve strane, a isto je primjetio i Ćiro Blažević.

“Ma to je zastario sustav, to je 901. godina. Moj prijatelj Ante Čačić mora shvatiti da sistemnije važan nego koncepcija. Nekad je to prolazilo, danas taj sustav 3­-5­-2 ne prolazi. Znam što treba, ali neću reći zbog Šukera. Oni misle da sve znaju, pa tako i o novom sustavu. Nitko me ne zove, nitko se ne sjeti mudraca, iako znaju da ja to znam, da mogu pomoći. U Osijeku je, nemojmo se zavaravati, bio potpuni propuh u obrani i ozbiljnija reprezentacija bi nas unakazila. Srećom, Izrael je došao u kombiniranom sastavu i nisu znali realizirati silne propuhe u obrani”, kazao je Ćiro, prenosi goal.com.

Već u samom startu utakmice bilo je jasno kako će svi problemi dolaziti po krilima i kako je obrana zbog toga raštrkana. Ćiro je zbog toga izrazio veliku zabrinutost.

“Ne mogu Srna i Perišić ostati na brisanom prostoru. Nisu bili duplirani. Znao sam točno što će se dogoditi. Što? Pa upravo ono što ste vidjeli u Osijeku. Izraelci izlaze tri na tri na naše braniče. Ništa to nije valjalo. Do Eura je ostalo 80 dana i mogu vam reći da sam jako zabrinut. Zapravo, svi bismo trebali biti zabrinuti jer Hrvatska u tom sustavu pušta na sve strane”, veli Ćiro Blažević.

Sreća u nesreći je da će u utakmici s Mađarima Čačić morati igrati u formaciji s jednom špicom jer je otpao Kalinić, pa tako vjerojatno nećemo gledati 3-5-2 već 4-2-3-1. No, kako to još uvijek nije potvrđeno, ne može se sa sigurnošću reći čuva li strateg još kakvu prahistorijsku formaciju za isprobati nekoliko mjeseci uoči Eura.

>>> BOLEST POKOSILA REPREZENTACIJU: Čačić na Mađare bez jedne špice i jednog veznog

>>> POBJEDOM FINO ZAMASKIRALI PROPUSTE: Želi li proći skupinu na Euru, Čačić će morati poraditi na ovome


Komentari