Ćiro i Ladić u Otvorenom: ‘Dalić je ludo hrabar; njegov izbor je šarlatanstvo HNS-a, a nije ga izabrao Mamić’

screenshot: HRT

U HTV-ovoj emisiji Otvoreno gostovali su Ćiro Blažević i Dražen Ladić. 

U sinoćnjem Otvorenom i Ćiro i Ladić odlučila su se podržati Zlatka Dalića nakon što je preuzeo mjesto izbornika. No, način na koji je izabran nije “legao” nijednom.

“S Dalićem sam radio u mladoj reprezentaciji. Dalić je napravio ludo hrabar potez kad je pristao preuzeti reprezentaciju na način na koji se sve to odigralo. Kad sam dobio informaciju da dolazi, pretpostavio sam da je novi izbornik, a sad vidimo da je samo rješenje za jednu utakmicu ili dodatne kvalifikacije. Za njega je to bio veliki rizik, mislim da o tome nije razmišljao. Što bi bilo s njegovom karijerom da smo izgubili od Ukrajine?”, upitao je Ladić pa dodao:

“Sve je ispalo kako smo očekivali i treba mu odati priznanje”.

Ladić je komentirao i novo pismo Zdravka Mamića u kojem je tvrdio da nije sudjelovao u izboru Dalića, i da bi volio vidjeti Slavena Bilića na mjestu izbornika.

“Zdravko nikako da shvati da kad on nekog nominira, u javnost automatski dolazi do otpora prema toj osobi, koja je ni kriva ni dužna. Kad je Čačić bio izabran, imao je veliki problem i siguran sam da je na prvom sastanku igračima sve bilo jasno, nije im trebalo ništa govoriti jer ga ionako nisu slušali. Nominacija Dalića, iako je došla preko noći, pokazala je još jednom da, kada je najteže, svi smo spremni staviti glave skupa i pokazati kvalitetu. Bilo bi pametnije da preduhitrimo to, jer imamo kvalitetu, pitanje je samo imamo li prave ljude na pravom mjestu”, dodao je Ladić.

Ćiro se nadovezao na te Ladićeve riječi:

“Način na koji je Dalić došao je potvrda najvećeg šarlatanstva. Hrvatski nogomet doživio je veliku afirmaciju, a onda dođu akrobati koji kompromitiraju sve. Mamić kaže Čačić, a ovi svi već u autobusu dižu ruku. Način na koji su ovog divnog dečka nominirali je apsurdan. Netko ga se sjetio, kao što se sjetio izbaciti Štimca, i kompromitirati karijeru jednog mladog trenera. Izbacili su i Kovača, a onda smo Čačića tolerirali malo dulje”.

Šuker doveo Dalića, a ne Mamić

Ćiro je kazao kakko vjeruje da Mamić nije odlučio o dolasku Dalića, već Šuker.

“Mamićeve priče o Biliću su apsurd, to je nisko miniranje. Nije Mamić sklon tome. Šuker je vjerojatno doveo Dalića jer se Mamić na neki način povukao. Ali zamjeram Mamiću što je Čačića stavio. Pitao sam ga koje argumente ima Čačić da bude izbornik, a on mi kaže: Kume moj, nisam imao nikog boljeg. Mali milijun boljih je bilo!” kaže Ćiro.

Na kraju su i Ladić i Blažević upozorili kako pobjeda Hrvatske u Ukrajini i eventualni plasman na SP ne smije skrenuti pozornost od loše situacije u nogometnom savezu. Ćiro je spomenuo i Janicu Kostelić.

“Ne znam kako će reagirati Janica naša draga. O njoj ovisi do kada će ovo trajati. Ako ovaj put vlada ne napravi ništa, izgubit će puno poena, tako su i oni prethodni izgubili”, zaključio je Blažević.

Uoči  dodatnih kvalifikacija, Ćiro je poručio kako želi najatraktivnijeg protivnika, dok su Ladićev izbor dvije irske reprezentacije.

 


Komentari