ČAČIĆ SAMOUVJERENO PORUČIO: ‘Hrvatska se može nositi sa svim reprezentacijama na svijetu’

Facebook

Hrvatska je u skupini D zajedno s vrlo jakima Španjolskom, Turskom i Češkom, a Čačić je komentirao i stilove igre triju protivnika.

Svega nešto više od dva tjedna dijele nas od početka Europskog prvenstva u Francuskoj gdje će hrvatska reprezentacija odmjeriti snage u s Češkom, Turskom i Španjolskom u Skupini D. Uoči prvenstva oglasio se i izbornik Ante Čačić.

“Optimizam koji se pojavio u hrvatskoj javnosti ima svoje uporište u činjenici da su naši igrači u najboljim godinama, s dosta iskustva s velikih natjecanja, da su se etablirali u najboljim europskim ligama, da su standardni igrači i nositelji igre u klubovima poput Barcelone, Real Madrida, Juventusa i drugih, i to nam daje za pravo da nam samopouzdanje buja”, rekao je Ante Čačić u video intervjuu za službenu stranicu HNS-a.

Hrvatska je u skupini D zajedno s vrlo jakima Španjolskom, Turskom i Češkom, a Čačić je komentirao i stilove igre triju protivnika.

“Skupina nam je vrlo kvalitetna. O Španjolcima ne treba previše govoriti, to je reprezentacija koja ima motiv da učini nešto što nikome do sada nije uspjelo, da tri puta bude prvak Europe za redom. Češka je vrlo mlada i poletna ekipa koja igra moderan nogomet, okomito i brzo. Nemaju velika očekivanja i mogu biti vrlo neugodni. S Turskom smo se često susretali, uvijek je bilo neizvjesno. To je reprezentacija koja igra s posebnom strasti. Tko god iz ove skupine prođe, ima šanse da bude ravnopravan bilo kome u eliminacijskom natjecanju”, analizirao je Čačić.

Čačić je još jednom naglasio kako je ključ uspjeha na Euru zdravlje igrača.

“Da bi prošli skupinu svi naši najvažniji moraju biti zdravi. Euro je možda i kvalitetnije natjecanje od SP-a. Nastojat ću svoje igrače usredotočiti da idemo od utakmice do utakmice. Priželjkujem prije svega da prođemo skupinu, a onda je sve moguće. Hrvatska se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu”, zaključio je Čačić.


Komentari