ČAČIĆ UVEO NOVU POLITIKU: Upitna budućnost nekolicine reprezentativaca

Facebook

Čačić je ponovno naglasio kako na Europsko prvenstvo neće zvati igrače koji na proljeće neće imati ozbiljnu minutažu.

Uoči ogleda s Rusijom 17. studenoga, reprezentacija se okupila, odrađen je još jedan trening na travnjaku, na kojemu su prisustvovali svi igrači osim Subašića koji je trening odradio u dvorani. No, pojavili su se problemi kod nekolicine igrača. Vrsaljko, Perišić, Vida i Nikola Kalinić odradili su lakši trening, dok je Ćorluka poslan na ultrazvuk, piše goal.com.

“Ćorluka ima probleme pa ćemo vidjeti hoćemo li ga vratiti u Moskvu ili će biti s nama cijelo vrijeme. Danas će obaviti ultrazvuk, pa ćemo sve znati. Sve bi u redu trebali biti s Vrsaljkom, Kalinićem i Perišićem koji imaju lakših problema, ali na njih bih ipak trebao računati u Rusiji”, izjavio je Čačić i napomenuo kako u slučaju Ćorlukine ozljede neće pozivati nove stopere jer su mu trojica dovoljna.

Čačić je najavio i kako će protiv Rusije prigodu dobiti igrači koji su imali manju minutažu u vrijeme kvalifikacija za Euro. Tvrdi kako će zbog umora poštediti igrače koji su u stalnom natjecateljskom ritmu i kako će dati priliku igračima s manjom minutažom kako bi mogao vidjeti na koga može računati.

Sastav za Rusiju još nije poznat, ali Čačić se osvrnuo na budućnost nekih igrača u reprezentaciji i nagovijestio kako u reprezentaciji više neće biti mjesta za igrače koji ne igraju u svojim klubovima.

“Igrači koji neće igrati na proljeće teško će moći računati na reprezentaciju. Bez obzira imaju li 19 ili 35 godina”, kazao je Čačić i time doveo u pitanje budućnost Ivice Olića koji rijetko nastupa u HSV-u, Andreja Kramarića koji nikako ne nalazi mjesto u prvoj momčadi Leicestera, te Brozovića kojeg Mancini baš i ne koristi ove sezone.

Neminovno je kako su barem ova potonja dvojica još u naponu snaga i kako bi im valjalo potražiti novu sredinu možda već na zimskom prelaznom roku, barem ako žele nastupati za A vrstu. Kod Olića je već drugačiji slučaj, kako je zagazio u 37. godinu odlazak iz reprezentacije može se očekivati uskoro, iako u njemu još ima snage, Olićeva forma polako kreće silaznom putanjom. Ipak, do proljeća ima dosta vremena i Čačić nema razloga donositi ishitrene odluke.

>>> Čačić na RUSE samo s TROJICOM VEZNIH


Komentari