ČAČIĆ OBJAVIO KONAČNI POPIS I PORUČIO HALILOVIĆU: ‘Najbolje je da se odmori i pripremi za nove izazove’

Facebook

Na širem popisu za pripreme bilo je 27 igrača, a otpali su vratar Dominik Livaković te branič Duje Ćaleta-Car i vezni igrači Domagoj Antolić i Alen Halilović.

Ante Čačić objavio je konačan popis 23. igrača koje će voditi na Europsko prvenstvu u Francuskoj. Na Euro se kreće 7. lipnja, a Hrvatska će otputovati u svoju bazu u Deauvilleu, a Čačić je u utorak 31. svibnja objavio konačan popis.

“Odluka zaista nije bila lagana, jer su svi koji su bili ovdje to i zaslužili igranjem za klubove i zavidnom formom, a zajedničke su nam pripreme bile veliko zadovoljstvo. Stariji su mi igrači rekli da se ne sjećaju kada je bila ovakva koncentracija kvalitete na treninzima”, istaknuo je Čačić.

Na širem popisu za pripreme bilo je 27 igrača, a otpali su vratar Dominik Livaković te branič Duje Ćaleta-Car i vezni igrači Domagoj Antolić i Alen Halilović. Oni će napustiti pripreme, ali ostati u pričuvi za slučaj nečije ozljede.

“Haliloviću je najbolje da se odmori i pripremi za nove izazove”

“Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za SP u Rusiji. Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo”, kazao je Čačić.

“Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Marko Rog i Ante Ćorić prepoznati su kao igrači koji dolaze, u mladoj su reprezentaciji skrenuli pozornost na sebe i ovo im je nagrada. Rog može pratiti ritam europskih utakmica i iskoristiv je na više pozicija”, veli Čačić.

Taman kako se rekao “ne” Ćaleta-Caru pojavili su se problemi s Ćorlukom. “Ćorluka je dobio nezgodan udarac u stopalo i nadam se da će sve biti u redu. Potvrdu ćemo imati u srijedu ujutro poslije magnetske rezonance””, zaključio je.

Popis 23 igrača za Euro

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

Vezni igrači: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)


Komentari