ČAČIĆ OBJASNIO ‘SLUČAJ HALILOVIĆ’: ‘To nema veze s Dinamom, nije nam bio potreban’

YouTube

U subotu 4. lipnja na Rujevicu dolazi 200. reprezentacija svijeta, a Čačić je poprilično ravnodušan što se tiče izvedbe njegovih odabranika.

Izbornik hrvatske nogometne vrste, Ante Čačić, komentirao je uoči finalne probe za Europsko prvenstvo, protiv “neugodnog” San Marina, stanje u reprezentaciji, ali je komentirao i goruću temu oko “križanja” Alena Halilovića s popisa putnika na prvenstvo.

U subotu 4. lipnja na Rujevicu dolazi 200. reprezentacija svijeta, a Čačić je poprilično ravnodušan što se tiče izvedbe njegovih odabranika. “Taj dvoboj ide u kontekst pripreme, nećemo se za njega osvježavati već normalno trenirati. San Marino nije prioritet“, kazao je Čačić za Sportske.

Čačić je nakon popisa izričito naglasio kako je on samostalno sastavljao listu, iako su kasnije mnogi tvrdili kako se na listu ipak utjecalo. Komentirao je Čačić i te tvrdnje kazavši, “pa nego kako nego da sam samostalno sastavio listu”, a na upit zašto je samovoljno to istaknuo odgovara: “Zato da objasnim igračima koji su kriteriji. Sve sam gledao u kontekstu daljnje suradnje s tim reprezentativcima, na koji će način biti bolji sutra. Ali te velike špekulacije, te stalne kombinacije, te silne ankete predaleko se ide s time. Očito da nisam pogodio“.

“Nemam ništa protiv njega, ali on nam trenutno ne treba”

Ipak glavna tema popisa i “križaljke” bio je Alen Halilović, ali za Čačića to nije glavna tema.

“Alen Halilović? Zašto bi on bio glavna tema? On je igrač koji dolazi, tek je počeo igrati ozbiljan nogomet, ima izazov jer će naći novi klub. Objasnio sam zbog čega sam mislio da je bolje da je tako nego da tu čuči 15 dana, a ne igra. Ovu priču s Alenom zaklopite, on je kod mene debitirao u Dinamu, nemam protiv njega ništa, ali ne vidim ga ovog trenutka kao igrača koji može pomoći reprezentaciji. Što ne znači da u dogledno vrijeme to neće biti. Znao sam da će u postojećoj konstelaciji snaga teško pronaći prostor. Iza sebe ima relativno napornu sezonu, zato neka se odmori i pripremi, to je jedini način da bude u reprezentaciji. Isto vrijedi za svakoga pa i za njega”, kazao je izbornik.

Za Ćorića i Roga bilo je mjesta, štoviše, Čačić ih je, kako i sam kaže, nagradio. “To im je nagrada za sve što su odigrali u mladoj reprezentaciji. No, da nisam pozvao Roga, pisali bi “zašto”, da nisam uzeo Ćorića, pitali bi me “kako je to moguće kad ga traži cijela Europa”, veli Čačić.

Dosta se pisalo i govorilo o tome kako je Halilović zapravo žrtva da bi u reprezentaciji bilo što više Dinamovih igrača. Čačić je i to opovrgnuo.

Kakva žrtva zbog Dinama? Pa i on je bio iz Dinama. Nema to veze, to zaista nema nikakve veze. Ovdje su isključivo svi najbolji koji to u kontinuitetu pokazuju. Bila je dvojba između Čopa i Halilovića, a ne između Halilovića, Roga i Ćorića jer uopće nisu iste pozicije”, objasnio je izbornik.

Komentari