BROZOVIĆ IDE KONTRA ČAČIĆA: ‘Ne bih rekao da je Češka opasnija od Turske’

Foto: Screenshot/HNS

Čačić je u nekoliko navrata istaknuo kako je po njegovu sudu Češka bolja momčad od Turske i kako će ta utakmica biti znantno teža, no, Marcelo se ne slaže s tom tvrdnjom.

Premda svi s pravom pričaju o sjajnoj igri Luke Modrića koji je napokon preuzeo potpunu ulogu lidera na terenu i sjajnoj igri stoperskog dvojca Vida-Ćorluka, svakako valja istaknuti i zalaganje i sjajan nastup najveće radilice i najžešćeg trkača u redovima hrvatske reprezentacije, Marcela Brozovića. Igrač “čeličnih” pluća i nevjerojatne trkačke moći koji može jednako kvalitetno igrati na pozicijama defenzivnog veznog, polušpice i krila, igrač raznorna udarca i oštrog centaršuta, svakako zaslužuje da ga se priupita za mišljenje o nadolazećoj utakmici s Češkom.

Čačić i još nekolicina igrača naglasili su kako je utakmica s Češkom najvažnija utakmica na Europskom u skupnoj fazi, pogotovo nakon pobjede nad Turskom jer pobjeda donosi prolaz u daljnju fazu natjecanja. Brozović je na utakmici s Turskom, što se kaže, ostavio dušu na terenu, ali kaže spreman je za Češku.

“Stvarno sam se umorio, bila je to teška utakmica, ali već sam se i odmorio tako da se nadam da ću u istom ritmu nastaviti protiv Češke. To nam je ključni susret, ako pobijedimo idemo u drugi krug i nadam se da ćemo odigrati kao i protiv Turske. Svi će dati 100 posto, a atmosfera je unutar momčadi odlična, svi se družimo i stvarno nam je lijepo”, veli Brozović.

FOTO: HNS
FOTO: HNS

Ne slaže se s Čačićem

Marcelo je pratio i ostale utakmice, pa tako i Češku, a evo kako ih on vidi. “Gledali smo Čehe protiv Španjolske, jako su dobro organizirani, a najbolji im je igrač Rosicky. Na njega trebamo posebno pripaziti, ali pružimo li partiju kao u Parizu ne bi trebalo biti problema. Moramo odigrati najbolje što možemo”, komentira Brozović.

Čačić je u nekoliko navrata istaknuo kako je po njegovu sudu Češka bolja momčad od Turske i kako će ta utakmica biti znantno teža, no, Marcelo se ne slaže s tom tvrdnjom. “Ne bih se složio s time. No, sve ćemo vidjeti u petak i kako će se odvijati ta utakmica”, kaže Brozović.

Brozović je na Parku prinčeva zauzeo poziciju na krilu, a posebno mu se svidjela i partija Italije protiv Belgije.

“Više mi odgovara pozicija u sredini terena, ali i u Interu sam odigrao nekoliko utakmica na desnom krilu i to mi je pomoglo. Ne smatram to posebno velikim iskušenjem, glavno je da budem pravi. Talijani su me se posebno dojmili, taktički su odigrali odlično protiv jake Belgije i protiv njih će biti jako teško igrati”, istaknuo je Marcelo Brozović.

>>> ČAČIĆEVA ‘NEMORALNA’ PONUDA VATRENIMA: Ako se pobijedi Češka, cijela ekipa će se…


Komentari