BRILJANTAN NASTUP MODRIH: Dinamo ojačan mladim snagama izgledao jači nego ikad

Facebook

Modri su unatoč neriješenom rezultatu pružili fantastičnu partiju.

Modri su odradili četvrtu prijateljsku utakmicu na zimskim pripremama. Nakon što su tukli poljski Piast 2:1, na rad je došao ruski CSKA iz Moskve s kojim su Modri odigrali neriješeno, završilo je 0:0. Ovo je bila jedna od najzanimljivijih utakmice Dinama ove sezone prvenstveno jer su zaigrali mladi igrači od koji se u nastavku sezone očekuje da preuzmu inicijativu u prvoj momčadi. Valja odmah istaknuti fenomenalan nastup mladog Brekala koji se na ovim pripremama pokazao kao jedan od najboljih igrača, također valja spomenuti i odličnu partiju vratara Eduarda.

Utakmica je bila kratko rečeno podijeljena, obje momčadi bile su podjednako opasne. Loša vijest stigla je već u 25. minuti kada je Henriquez osjetio zatezanje mišića pa je reda radi zamijenjen Ćorićem. Dinamo je imao nekoliko prijetnji u provom poluvremenu, ali ništa nije bilo preopasno za vratara Moskovljana Čepčugova. No, s druge strane Eduardo se pokazao kao vrlo sigurna karika na vratima Modrih skinuvši jedan opasan pokušaj Ahmeda Muse krajem prvog dijela, a već je ranije branio Golovinu dva zicera.

 

U nastavku je CSKA krenuo silovitije, ali Eduardo ih je izluđivao svojim obranama. Fantastičnim reakcijama poskidao je šuteve Milanova i Pančenka. Osim njegova genijalnog nastupa, svakako valja spomenuti i briljantnu završnicu Josipa Brekala koji je ušao sredinom drugog dijela. Iako nije postigao pogodak bio je jedan od najuvjerljivijih na terenu i pokazao se kao veliko pojačanje za nastavak sezone i za budućnost Modrih.

Dinamo je igrao u formaciji 4-2-3-1. Na vratima je bio Eduardo (Ježina od 58′), obranu su igrali Stojanović, Goncalo, Schildenfeld (Soldo od 78′), M. Musa, vezni red sačinjavali su Antolić (Šovšić od 66′), Machado (Pavičić od 58′), Junior (Gojak od 66′), Rog, Hodžić (Brekalo od 58′) i u špici Henriquez (Ćorić od 25′ i Moro od 78′).


Komentari