BREKALO ODLAZI IZ DINAMA: ‘Neću potpisati za Dinamo, odlazim u Bundesligu’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo i Brekalovi stisnuli su ruke u znak dogovora, a potpis ugovora trebao je biti formalnost koju je Josip Brekalo trebao odraditi 23. lipnja.

Nakon dosta natezanja sve se činilo tako idilično, Dinamo i Brekalovi stisnuli su ruke u znak dogovora, a potpis ugovora trebao je biti formalnost koju je Josip Brekalo trebao odraditi 23. lipnja, na dan kada postaje punoljetan. Dinamo je posljednjom ponudom otišao izvan svih zadanih okvira i ponudio mu uvjete o kojim obični smrtnici mogu sanjati. Taj je novac vjerojatno manji nego što ga je Brekalo već dogovorio u inozemstvu, ali je izuzetno dobar za prilike u kojima živimo i omogućio bi Brekalu da se koncentrira isključivo na nogomet.

No, početkom ovog tjedna obitelj je iznenada povukla ručnu kočnicu. Otac Ante Brekalo, pokucao je na vrata Zorana Mamića i rekao: “Ništa od dogovora. Josip je na kraju sezone odlučio otići u Bundesligu”, prenosi Jutarnji.

U Dinamu su ostali šokirani. Znali su kako su bundesligaški klubovi zapeli za Brekala po višemilijunskoj ponudi koju su odbili, ali ih je svejedno iznenadio čvrst stav obitelji “ili odlazak ili ništa”. Ali, ako klubovi znatno ne podignu ponudu moglo bi biti – ništa.

Josip Brekalo ima ugovor do ljeta 2017. što sugerira dva scenarija. Onaj optimalan za sve tri strane jest da zainteresirani ponude odštetu koja će zadovoljiti maksimirske apetite. U slučaju da se to ne dogodi, Brekalo će godinu dana provesti na tribinama.

Naravno, do 23. lipnja je sasvim dovoljno vremena da se Josip Brekalo predomisli i pristane na novi ugovor, ali očito je zov Bundeslige puno jači od “strasti i ljubavi prema Dinamu”, koju je naglašavao prije samo nekoliko mjeseci.


Komentari