BREKALO: Igrati s Modrićem, Rakitićem i Perišićem je san snova

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jedan od najboljih igrača Hrvatske u jučerašnjoj pobjedi od 2:1 protiv Azerbajdžana na otvaranju kvalifikacija za Euro 2020. svakako je bio Josip Brekalo.

Dalić je neke iznenadio postavljanjem igrača Wolfsburga na desnog beka, ali Brekalo nije nimalo razočarao. Konstantno je probijao na desnoj strani i bio prijetnja u ofenzivnom dijelu igre.

“Ja sam inače ofenzivniji igrač, ali znali smo da će ovo biti utakmica gdje ćemo više napadati. Mislim da sam se u napadu stvarno pokazao u dobrom svjetlu. Obrambeno nije bilo toliko zadaća. Najbitnije je da smo dobro krenuli ovaj ciklus kvalifikacija i idemo sada u Mađarsku gdje očekujemo novu pobjedu”, rekao je Brekalo nakon utakmice.

Protiv Azerbajdžana je bila prva utakmica gdje je Brekalo odigrao svih 90 minuta s igračima poput Modrića, Rakitića i Perišića.

“Ovo je veliki uspjeh za mene i san snova. Igrati 90 minuta s takvim igračima, oni te čine samo boljim. Imao sam veliku motivaciju da odigram danas na najbolji mogući način i uspio sam. Presretan sam.”

U Wolfsburgu Brekalo ima konstantne minute i to je jedan od razloga zašto je dobio Dalićevo povjerenje.

“Uvijek je najbitnije da igraš u kontinuitetu. Mislim da sam na prvi poziv jako dobro odgovorio, dokazao sam da mi izbornik može vjerovati. To što igram na desnom beku je možda bilo čudno za sve na stadionu i u hrvatskoj javnosti, ali izbornik mi je vjerovao i znao što mogu ekipi donijeti prema naprijed tako da je sve ispalo pozitivno.”


Komentari