BRAT NA BRATA BEZ MILOSTI: S pet Albanaca u momčadi, Švicarska porazila Albaniju (VIDEO)

FACEBOOK

Zanimljivo, čak petorica švicarskih igrača koja su igrala utakmicu bila su albanskog porijekla, no dakako utakmicu su odigrali profesionalno s maksimalnim zalaganjem.

Nakon što je Francuska sinoć svladala Rumunjsku 2-1, Švicarci su u drugom susretu skupine A s minimalnih 1-0 svladali debitanta na Euru Albaniju. Zanimljivo, čak petorica švicarskih igrača koja su igrala utakmicu bila su albanskog porijekla, no dakako utakmicu su odigrali profesionalno s maksimalnim zalaganjem.

Već u 5. minuti Švicarska je zabila, Shaqiri je nabacio iz kornera, a stoper Schar je iskoristio lošu reakciju albanskog vratara Berishe, i zabio glavom za vodstvo. Mogli su Albanci izjednačiti u 30. minuti, Sadiku je izašao sam pred vratara, ali pucao ravno u njega s 10 metara.

U 36. minuti Albanija je ostala s igračem manje, Lorik Cana je u padu namjerno zaustavio loptu rukom i dobio drugi žuti karton. Dvije minute kasnije Džemaili je mogao povisiti vodstvo Švicarske, dobro je pucao iz prekida, ali je pogodio stativu.

https://www.youtube.com/watch?v=sKW4gFgOxvs

Iako se očekivalo da će u nastavku Švicarci s igračem više još jače stisnuti, Albanci su bili ravnopravni, čak i imali bolje prilike. U 66. minuti Seferovićev opasni udarac obranio je Berisha, a onda su Albanci mogli do izjednačenja. Prvo je Sadiku iz peterca iz okreta pucao i pogodio vanjski dio mreže, a u 87. minuti Albanija je imala najbolju priliku, Gashi je izbjegao zaleđe i krenuo sam prema vrataru Sommeru, koji mu je obranio zicer.

Švicarska nije briljirala, pogotovo jer je imala igrača više, ali tri boda se pišu…Sada su na vrhu s Francuskom, dok Albanija i Rumunjska imaju 0 bodova.


Komentari