BORBA PROTIV HNS-a OTIŠLA PREDALEKO: Huligani vratili Hrvatsku u Srednji vijek izbacivanje je neminovno

SCREENSHOT

Borba protiv HNS-a, koja je razlog ovih degutantnih poteza huligana, otišla je zaista predaleko.

Kao što su i obećali, huligani su se pobrinuli osramotili Hrvatsku kao zemlju, kao reprezentaciju, pobrinuli su se da cijeli svijet gleda utakmicu Europskog prvenstva sa zgražanjem i odbojnošću. Pobrinuli su se da igrači, koji su cijenjeni u cijelome svijetu na koje milijuni navijača, kako Hrvatskih tako i stranih, gledaju kao na božanstvo, dožive takvu neugodnost koje će se sramiti cijeloga života.

Pobrinuli su se za to da kapetanu Srni, kojemu je nedavno preminuo otac i zbog čijih smo suza svi plakali, prirede to da ih mora moliti da prekinu s bakljadom, neredima i tučnjavom. Pobrinuli su se i za to da Hrvatska u ključnom trenutku utakmice doživi šok koji je itekako utjecao na krajnji ishod utakmice jer je ekipa nakon nereda izašla na teren nervozna, bijesna i rastrojena.

Najvažnije od svega huligani koji sebe nazivaju navijačima, priuštili su momčadi koja je sanjala nastup na ovome Euru i navijačima koji žive i dišu za hrvatsku reprezentaciju, mogućost izbacivanja iz natjecanja. Nekim je igračima, poput Srne ovo zadnji nastup na velikom natjecanju, a neki od njih možda više neće biti u kadru za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

SCREENSHOT
SCREENSHOT

Nadajmo se da će UEFA imati milosti

Nadalje, upravo su ti huligani svrstali Hrvatsku među one huligane nad kojima se svi zgražamo već danima. Topovski udar koji je umalo pogodio Perišića i ozlijedio vatrogasca koji ga je pokušao ukloniti s terena, odjeknuo je u cijelom svijetu, pa tako i u UEFA-i koja je već zbog toga i sve ostale pirotehnike i tučnjave pokrenula novi postupak protiv Hrvatske. Postupak je to koji nas može eliminirati s natjecanja – odmah!

Borba protiv HNS-a, koja je razlog ovih degutantnih poteza huligana, otišla je zaista predaleko. Jedno je bojkotirati utakmice nedolažanjem na tribine, ali ovo je zaista jedna viša razina prosvjedovanja. Razina koja jednostavno nije dopustiva. Zaista je žalosno da jedna od najboljih reprezentacija u Europi mora pognute glave izlaziti s utakmice, žalosno je i da se bilo koja reprezentacija mora sramiti svoje “podrške” s tribine zbog nekolicine divljaka. Ljudi, pa ovo je 21. stoljeće, a ne Srednji vijek, otpor se danas pruža mirnim putem, a ne nasiljem.

Jedino što nam sada preostaje jest nadati se da će UEFA imati milosti, a u našem slučaju nemaju nikakvog razloga progledati nam kroz prste…

>>> SLIKA DIVLJAŠTVA POSLANA U SVIJET: Navijači se tukli, bacali baklje, čuo se i topovski udar


Komentari