Bomba iz Italije: HNS pregovara s trofejnim talijanskim trenerom oko preuzimanja Hrvatske

Carlo Ancelotti (Foto: Guliver Images)

Talijanska Gazzetta dello sport objavila je zanimljivu vijest u kojoj navode kako naš nogometni savez pregovara s talijanskim stručnjakom Carlom Ancelottijem oko preuzimanja reprezentacije. 

Nakon što je dobio nogu u Bayernu, 58-godišnji Ancelotti posljednjih je dana povezivan s brojnim engleskim klubovima, no talijanska Gazzetta sada piše kako je don Carlo u fazi pregovora s HNS-om oko preuzimanja hrvatske nogometne reprezentacije. Zvuči to pomalo čudno, s obzirom da su u HNS-u puno puta ponovili da nemaju novca za plaćanje stranih izbornika, a ako se tome doda da je Ancelotti u Bayernu zarađivao malo više od 12 milijuna eura po sezoni, onda je ili došlo do preokreta u načinu razmišljanja Šukera i društva ili je riječ o još jednom običnom nagađanju Talijana.

Iako, vođenje reprezentacije u propast s Antom Čačićem možda je i opeklo vodstvo HNS-a jer bi neplasmanom na SP u Rusiji izgubili silne milijune te u Ancelottiju vide stručnjaka koji može uštimati naš igrački orkestar koji u posljednje vrijeme unatoč vrhunskoj klasi slabo svira na terenu. Prema Gazzetti Ancelotti bi vodio Hrvatsku na SP u Rusiji, što bi značilo da je pred Dalićem zadatak da prođe Grčku u dvije utakmice i nakon toga mirno ustupi mjesto Talijanu. Dalić, kao čovjek od kratkih zadataka, sigurno ne bi pravio dramu oko takvog raspleta, no ostaje pitanje da li HNS uistinu pregovara s Ancelottijem ili Talijani samo spekuliraju.

Ako doista Ancelotti preuzme kormilo naše reprezentacije, bio bi to odličan potez HNS-a, i doista jedan od rijetkih kojeg bi većina naših navijača i javnosti prihvatila s odobravanjem.

 

 


Komentari