Bjelica vjeruje u pobjedu pred derbi: ‘Pokazat ćemo pravo lice’

Nenad Bjelica (Foto: Youtube screenshot)

Nakon što su izborili plasman u Ligu prvaka, nogometaši Dinama nemaju previše vremena za slavlje. Već u subotu ih očekuje najveći hrvatski derbi protiv Hajduka na Poljudu.

“Očekujemo pobjedu, kao i uvijek, bez obzira na kojem stadionu i protiv kojeg protivnika, mi idemo po pobjedu. Hajduk je u zadnje dvije utakmice kod kuće igrao jako dobro, pobijedio je i Lokomotivu i Goricu sa 3-0 tako da nas očekuje sigurno težak zadatak. Međutim, mi smo spremni, oporavili smo se od zadnje utakmice s Rosenborgom. Imamo širok kadar tako da ćemo vjerojatno koristiti cijeli kadar i u utakmici s Hajdukom pokazati naše pravo lice,” kazao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči sutrašnjeg derbija koji počinje u 18.30 sati.

Modri gostovanje u Splitu dočekuju na prvom mjestu Prve HNL sa 13 bodova, bodom više i utakmicom manje od drugoplasiranog Hajduka. Bjelica je poručio kako je momčad fizički i psihički spremna za neugodno gostovanje.

“Spremni smo fizički i mentalno za derbi protiv Hajduka, za pun Poljud. Radujemo se utakmici i dobroj atmosferi, nadamo se fer utakmici i nadamo se da ćemo biti bolji i pobijediti.”

Bjelica je prokomentirao i snagu splitskog sastava.

“Mijo (Caktaš) je bio prvi strijelac prošle sezone, jako ga poštujemo. Znamo da može jednom individualnom akcijom riješiti utakmicu. Morat ćemo obratiti pozornost na njega, biti maksimalno koncentrirani, njegove ulaske u kazneni prostor iz drugog plana držati pod kontrolom. Ali nije on jedini opasan igrač, ima još igrača koji mogu iznenaditi tako da ćemo trebati maksimalnu koncentraciju da ih pobijedimo.”

Bjelica nije želio otkriti sastav za subotnji derbi, no poznato je kako je Dani Olmo ostao u Zagrebu zbog manjih problema s aduktorom.

“Vidjet ćemo tko će igrati. Imamo još trening i aktivaciju, ali sigurno će biti nekih promjena u sastavu,” zaključio je strateg hrvatskog prvaka.


Komentari