BIVŠI ‘VATRENI’ REKAO ČAČIĆU BOLNU ISTINU: Izbornik bi o ovome trebao itekako razmisliti (FOTO)

Sanjin Strukic/PIXSELL

“Kad sve sagledaš, ako je to izborniku uspjeh i ako će on to slaviti, onda je trener za male stvari”, rekao je bivši “Vatreni”.

Zaboravljeni hrvatski reprezentativac, Danijel Pranjić (34), pojavio se nakon duže vremena u hrvatskoj javnosti i to zbog toga što je popio kavu s Ivanom Rakitićem nedugo napada kamenom na vilu u kojoj je Rakitić boravio s obitelji na Ugljanu. Danijel Pranjić nestao je iz reprezentacije, što bi se reklo, ispod radara, Čačić ga je otpisao i nije mu pružio priliku da se dostojanstveno oprosti od reprezentacije nakon 58 nastupa u 12 godina. Ipak, bivši “Vatreni” i dalje itekako prati rad Čačića i igru reprezentacije.

Hrvatska je uoči prvenstva imala velikih problema s “krpanjem” pozicije lijevog beka, pozicije koju Pranjić inače igra, ali izbornik ga jednostavno nije imao u kadru.

“Sve je bilo na treneru. Ja sam svoje odradio kako sam trebao, igrao sam sve utakmice standardno, što je on tražio kao uvjet da se bude u reprezentaciji. Zato nemam što puno komentirati. On je odlučio. Bio sam u nacionalnoj vrsti cijele kvalifikacije, ali Bože moj, to je nogomet, izbornik me vjerojatno nije vidio u svojim zamislima. Mislio je da ne mogu pomoći, to je OK, oko toga nema nikakvih problema. Kažem, sa svoje sam strane čist, igrao sam, to sam napravio, a drugo nije bilo na meni”, komentirao je Pranjić nepozivanje u reprezentaciju, prenosi SN.

Facebook
Facebook

“Treba taj Ferrari znati voziti”

Pranjić je kazao kako se ne ljuti, na Čačića, ali ga je ipak malo “bocnuo” zbog neuspjeha na Euru. “Normalno da bih volio da sam završio u reprezentaciji na ljepši način. Ma, lijepo je meni bilo sve što sam doživio s nacionalnom vrstom, kazao sam da mi je cilj oprostiti se na Euru, to se nije dogodilo, nemamo više što o tome pričati. Šteta što nismo napravili bolji rezultat, imali smo praktično otvoren put do finala, kad sad pogledamo. Ali na kraju taj Ferrari treba znati voziti. Nije to za svakoga. No, Bože moj, svatko odgovara za svoje, izbornik najbolje zna što je napravio. Kroz razgovore s igračima čujem da je atmosfera bila dobra, ali izgleda da ipak samo to nije bilo dovoljno. Šteta”, kaže Pranjić.


Iako tvrdi da nije ljut, sarkastični komentari ipak govore kako mu nije baš svejedno što ga Čačić nije pozvao. “Pa dobro, nije ti svejedno. Tko ne bi volio igrati na Euru? Svaki Hrvat čim se rodi voli nogomet i san nam je da igramo na takvom jednom natjecanju. Bio sam u tom krugu igrača koji su odradili cijele kvalifikacije, jasno da mi nije bilo lako, no izbornik je imao svoje zamisli i nema ljutnje”, veli Pranjić.

Facebook
Facebook

“Ako je to izborniku uspjeh, onda je trener za male stvari”

U onoj utakmici s Češkom čak sam svima svojima rekao – bit ćemo prvaci! I onda dođe taj susret s Portugalom… Ne znam je li bila taktika izbornika da odigramo tako ili što se događalo, ali jedan takav Portugal ne proći s ovim igračima, po meni je to neuspjeh. Opet, igrali smo najbolji nogomet na Euru i morali smo ići puno dalje. Izbornik će vjerojatno znati što je dobro i loše napravio, uvijek trebaš biti samokritičan, kako mi nogometaši tako i izbornici i treneri. On najbolje zna gdje je pogriješio, bi li nešto mijenjao, ako je njemu savjest čista tko smo mi da mu sudimo. Čačić je bio glavni i odgovoran za sve”, komentira Pranjić.

Danijel nije propustio još jednom naglasiti kako je ova reprezentacija mogla dalje i kako je pad protiv Portugala zapravo neuspjeh, iako Čačić tvrdi suprotno. “Kažem ako je njemu ovo uspjeh, super, ali kad pitate bilo kojeg igrača hrvatske reprezentacije reći će da smo trebali ići daleko. Pogotovo kakvu smo ekipu imali i kakav smo nogomet igrali. Kad sve sagledaš, ako je to izborniku uspjeh i ako će on to slaviti, onda je trener za male stvari. Ako dečki igraju u Realu i Barceloni, oni su stvoreni za velike stvari. To je moje mišljenje”, završio je Pranjić.

Komentari

loading...