Bivši reprezentativac otkrio: Modrić je izgledao preplašeno kad je tek stigao u reprezentaciju, ali…

Luka Modric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nastupom protiv Finske u petak, Luka Modrić će upisati i jubilarni 100-ti nastup za hrvatsku reprezentaciju. 

Veznjak Real Madrida debitirao je za Hrvatsku 1. ožujka 2006. godine na St. Jakob parku u Baselu u utakmici protiv Argentine. Naši su pobijedili 3-2, a Luka je odigrao 84 minute. Luka je kao mladac imao veliku potporu suigrača.

“Luki sam prije debija kao stariji i iskusniji igrač savjetovao da ne očekuje previše od sebe. Da proba što više pomoći, pokušao sam ga ohrabriti”, prisjetio se Dario Šimić prve Modrićeve utakmice za reprezentaciju.

Jerko Leko je pak za goal.hr otkrio što je Darijo Srna rekao Luki na prvom treningu reprezentacije.

“Ajde, mali, dobar si ti”, poručio je Srna.

“Svi smo ga ohrabrivali. U svlačionici nam se činilo kako izgleda malo preplašeno. Imao je takav nekakav izraz lica, a onda bi vas razuvjerio čim se bi se pojavio na travnjaku. Imao je taj gard i svi su stali uz njega. Od Nike Kovača, preko Darija Srne, koji je već tad pokazivao kako će u budućnosti biti lider. Stao je Srna odmah iza Luke”, kaže Jerko Leko.

Leko je igrao s Modrićem protiv “gaučosa”, ali i nekoliko mjeseci kasnije protiv Italije, kad je Luka postigao i prvi gol za reprezentaciju u pobjedi naših 2-0.

“Već se tad vidjelo kako će to biti jedan od najboljih igrača u povijesti naše reprezentacije”, dodao je Leko.

Dobro došao u klub 100

Nastupom protiv Finske Luka će ući u probrano društvo onih koji imaju 1oo ili više nastupa za Hrvatsku. Rekorder je Darijo Srna sa 134 nastupa, slijedi Stipe Pletikosa sa 114 nastupa, Joe Šimunić ima 105, Ivica Olić 104, a Dario Šimić točno 100 te će se Modrić s njim izjednačiti.

U dosadašnjih 99 nastupa Modrić je postigao 11 golova za Hrvatsku, 2 gola u prijateljskim i 9 u službenim utakmicama. Posljednji put tresao je mrežu na Euru prošle godine u utakmici protiv Turske.

Nadajmo se da će Luka u nadolazeće dvije utakmice ponovno tresti mreže suparnika ili barem asistirati za gol.

 

 

 


Komentari