Bivši igrač Dinama i reprezentativac Hrvatske po treći put pobijedio rak

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši igrač Dinama i veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Pokrivač (32) oporavlja se nakon što mu se po treći put vratio rak. 

Posljednje dvije godine Pokrivač vodi tešku bitku nakon što je 2015. obolio od klasičnog Hodgkinova limfoma. Poslije uspješnog liječenja u veljači 2016. godine Nikola je potpisao ugovor za Slaven Belupo, ali bolest se ponovno vratila u kolovozu. Zbog toga je morao na kemoterapije i transplantaciju matičnih stanica koje je sam sebi donirao. I drugi je put pobijedio bolest i u siječnju ove godine se vratio u Slaven Belupo, ali u svibnju je opet stigla loša vijest, jer se teška bolest još jednom vratila.

Njegova priča dirnula je hrvatsku javnost, pa je pokrenuta velika akcija za pomoć njemu i svima oboljelima od te bolesti. Kako javlja portal ePodravina, Pokrivač se sada sjajno oporavlja nakon presađivanja koštane srži primljene od svoje majke.

“Dobro sam, super sam. Svakog četvrtka moram na kontrolu, ali to mi nije nikakav problem. Nogomet više neću igrati, barem ne profesionalno. Upisao sam trenersku akademiju i pokušat ću dobiti trenersku licencu. Ne razmišljam o povratku bolesti”, rekao je Pokrivač za ePodravinu.

Kako sam kaže, najteža su mu bila prva dva mjeseca oporavka jer je morao biti u izolaciji pa ga je obitelj mogla gledati isključivo kroz staklo. No, sada je sve u redu.


Komentari