Bivši Dinamovac živi novu mladost: U 33. GODINI ASISTIRA I PARA MREŽE (FOTO/VIDEO)

Facebook

Utakmica je mirovala sve do njegova ulaska u 2. poluvremenu. U 56′ je zabio maestralan pogodak volejem s kojih 25 metara.

Bivši Dinamovac i bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Eduardo da Silva, ne prestaje oduševljavati svojim igrama u dresu Shakhtara. Kada je prvi puta otišao u Brazil, nakon godina sjedenja na kupi u Shakhtaru, mislilo se kako je njegova karijera gotova, a gotovo sigurna potvrda o kraju karijere je stigla i oproštajem od reprezentacije. No, Dudu je očito imao druge planove. Nakon povratka u Ukrajinu, bivši Dinamovac proživljava novu mladost.

Facebook
Facebook

To potvrđuje fantastičan učinak iz jučerašnje utakmice njegova Shakhtara protiv Karpata. Rudari su tukli 3:0, a za sva tri je zaslužan Eduardo. Utakmica je mirovala sve do njegova ulaska u 2. poluvremenu. U 56′ je zabio maestralan pogodak volejem s kojih 25 metara. Malo mu je pomogao vratar Karpata neopreznim izlaskom, ali to ne umanjunje kvalitetu ovog gola, štoviše, pokazuje kakav sjajan osjećaj Dudu još uvijek ima.

No, nije se zaustavio. Pala su još dva pogotka, a kod oba je asistirao baš Eduardo. Zabijali su Ismaily i Teixeira. Duduu je ovo bio sedmi pogotak u prvenstvu, a deveti ukupno ove sezone. Zabijao je još u Ligi prvaka i u superkupu. Shakhtar je zahvaljujući Eduardu i dalje prvi u ukrajinskom prvenstvu s tri boda i utakmicom više od kijevskog Dinama. Tko zna, možda bi Čačić trebao razmisliti za ubuduće jer Dudu unatoč godinama i dalje djeluje iznimno opasno, za razliku od Čopa koji je često tu kao rezerva, a budimo realni ne bi trebao biti.


Komentari