BIVŠI DINAMOVAC VRUĆA ROBA: Modri ga se olako odrekli, a sada se za njega trgaju velikani! (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za njega se otimaju Barcelona, Bayern, Napoli, Milan i Juventus.

Svoju posljednju sezonu u dresu Modrih, Šime Vrsaljko, je odigrao 2013. godine, a tog istog ljeta spakirao je kofere i otišao za manje od pet milijuna eura u Serie A, u Genou. Njegovi nastupi za Dinamo tada su bili dosta oscilirajući i nije baš oduševljavao igrama, pa je njegov odlazak za srednje veliku svotu novca popraćen kao dobar potez. I bio je dobar potez, ali ne za Modre već za Vrsaljka koji je izgradio vrlo dobru karijeru na Apeninima.

Odigrao je prosječnu sezonu u Genoi, a kako taj klub obično ima naviku svake sezone rješavati se pola momčadi, Vrsaljko je napustio Genovu i prešao u redove Sassuola za tri i pol milijuna eura. Tamo je u svega sezonu i pol stasao u izuzetno kvalitetnog braniča, a vrlo brzo se nametnuo i u reprezentaciji gdje dijeli mjesto sa Srnom, a povremeno zaigra i na lijevom beku.

Ovaj svestrani branič koji, također, nema problema s izletima po boku do protivničkog šesnaesterca, danas je na meti najvećih europskih klubova kao što su Barcelona, Bayern, Milan, Juvenstus i Napoli. Iako nijedan od velikih klubova nije želio riskirati s dovođenjem na polusezoni jer tako igrač ne bi prošao pripreme i dovoljno se upoznao s momčadi, na ljeto mu ne gine transfer, barem tako tvrde talijanski mediji.

Vrsaljko trenutno vrijedi devet milijuna eura prema Transfermarktu, no, jednom kada krene nadmetanje velikih klubova, cijena igračima obično poraste za dvostruko, ako ne i više.

Facebook
Facebook


Komentari