Bivši dinamovac oprostio se od karijere: ‘Igrao sam za Dinamo, ali ovo što Hajduk može napraviti…’

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, ali i bivši igrač Dinama, Zagreba i drugih klubova, oprostio se od aktivne nogometne karijere.

Riječ je o 40-godišnjem Vedrane Ješeu. Od karijere se oprostio u dresu Primorca iz Biograda na kratkoj svečanosti uoči poraza od Hajduka u šesnaestini finala Kupa Hrvatske.

Bila je to posebna utakmica za Biograd, stadion se napunio, a domaći su pružili jak otpor favoritu kojeg su iznenadili i vodstvom u prvom poluvremenu. Hajduk je nakon toga ipak izveo preokret i prošao je dalje, no Ješe će posebno pamtiti dan koji je donio njegov svečani oproštaj.

Bivši dinamovac i nekadašnji reprezentativac s dvije odigrane utakmice za Vatrene je posljednji put bio u akciji za svoj klub u završnici prošle sezone, a uoči susreta s Hajdukom dobio je poklone od svojeg kluba u kojem je igrao od 2015. godine.

Član šampionske Zagrebove momčadi

Ješe je u sezoni 2001./02. bio prvak Hrvatske u dresu Zagreba, u momčadi koju je s klupe vodio pokojni legendarni Zlatko Kranjčar, a s Kranjčarom je surađivao i u kratkoj epizodi u dresu najjače hrvatske nacionalne momčadi. Prije toga, bio je U21 hrvatski reprezentativac. Nakon četiri godine u Zagrebu, za Dinamo je igrao u sezoni 2004./05., onoj koja je za Plave završila jako loše jer su igrali u tadašnjoj Ligi za ostanak u hrvatskom prvenstvu ili ‘ligi za bedake’ kako se tada među navijačima u Zagrebu ismijavao taj Dinamov rezultat.

Ješe je nakon toga prošao još niz klubova u Hrvatskoj i inozemstvu, a nakon nešto više od godine dana u Zadru, u listopadu 2015. prešao je u biogradski klub u kojem je ostao do kraja karijere.

Posebna atmosfera na oproštaju

Opisujući svoj svečani oproštaj, Ješe je imao posebne riječi za ono što je doživio. Njegov dojam donijele su Sportske novosti u priči o utakmici u Biogradu, završenoj teško izborenom Hajdukovom pobjedom.

“Igrao sam za Dinamo, ali ovo što Hajduk može napraviti svojim dolaskom, to nema nigdje na svijetu”, rekao je 40-godišnji bivši hrvatski reprezentativac, dodajući da je zahvalan svojem klubu što mu je priredio posebnu svečanost uoči početka utakmice.


Komentari