BILIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: U klub su počele stizati nemoralne ponude za najboljeg igrača (VIDEO)

I TO MU JE HVALA ZA SVE: Vlasnik West Hama postavio Biliću nevjerojatne ciljeve za novu sezonu
Screenshot

Teško je u ovome trenutku kazati hoće li ponudu prihvatiti ili ne, ali jedno je sigurno Bilić ulazi u turbulentno razdoblje.

Iako muku muči sa sucima koji ga svako malo zakidaju u ključnim trenucima utakmica i prvenstva i to kada lovi to toliko željeno četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, Slaven Bilić može itekako biti ponosan na ono što je napravio od prosječnog kluba kao što je West Ham. Jedan od najvećih uspjeha i najboljih poteza ove sezone bila je akvizicija francuskog versatilnog veznjaka Dimitrija Payeta. Prekaljeni Francuz oduševio je gotovo cijelu Europu fantastičnim golovima i još boljim “bekemovskim” slobodnjacima.

Bilić je 29-godišnjeg Payeta doveo za relativno pristojnu svotu novca od 15 milijuna eura, a valja spomenuti kako to nije bio transfer obavljen na “horuk”. Slaven ga je pod sobom želio imati još u vrijeme kada je vodio Bešiktaš, ali taj se transfer nije realizirao, no, čim je sjeo na klupu “Čekićara”, Bilić je odmah krenuo u lov na Francuza.

https://www.youtube.com/watch?v=U1j6V6vnsOQ&nohtml5=False

Payet je u nekoliko navrata kazao kako je u West Ham došao prvenstveno zbog Bilića koji ga je, kako je jednom prilikom rekao, oduševio svojom projektom i načinom rada, a Bilić mu je to ukazano povjerenje vratio tako što je od njega napravio jednog od najtraženijih igrača u Europi.

I tu zapravo nastaje problem. Kako je West Ham financijski još uvijek miljama daleko od sve sile bogatih klubova diljem Europe koja svake sezone troši barem 50-ak milijuna na pojačanja, tako im oči svaki puta narastu kada se spominju basnoslovne cifre za njihove igrače. Upravo je to realan ishod s Payetom. Do ljetnog prijelaznog roka ostalo je nešto više od dva mjeseca, a predatori kruže oko Upton Parka i spominju milijunske svote novca. Otočki mediji već su se raspisali o tome kako PSG već maše ponudom od 50 milijuna eura, uskoro će to navodno postati i službeno.

Nameće se tu dosta pitanja, hoće li odnos Bilića i Payeta presuditi u ovome slučaju pa on ostane, hoće li West Hamovi čelnici ignorirati Bilića i prodati ga, hoće li možda sam Bilić pristati na tu nemoralnu ponudu pa onda osnažiti momčad novim igračima? No, teško je u ovome trenutku prognozirati Payetovu sudbinu, ali jedno je sigurno pred Bilićem je turbulentno ljeto.


Komentari