Bilić otvoreno stao na stranu Šimića: Ova njegova izjava neće se svidjeti Šukeru

foto: wikimedia.commons

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić bez puno okolišanja je prokomentirao situaciju oko izbora novog/starog predsjednika HNS-a. 

Prošlo je gotovo mjesec i pol dana da je Bilić ostao bez angažmana u West Hamu, a vrijeme uživanja u odmoru ne znači da nije pratio posljednja zbivanja u hrvatskom nogometu. Iako je svojedobno bio u milosti Mamića i društva dok je vodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Bilića to nije spriječilo da kaže svoje mišljenje o tome tko treba biti na čelu hrvatskog nogometa.

“Kada čujem ‘Stanić’, to mi je sinonim za poštenje, kvalitetu čovjeka. Imam visoko mišljenje i o Šimiću, Pletikosi i Vlaoviću. Uvjeren sam da su to ljudi koji bi dali sve od sebe da hrvatski nogomet učine boljim. Vjerujem da bi u tome bili uspješni. Jasno je da ih i veći dio javnosti podržava. Ključno je ono što mnogima, pa tako i meni, izgleda nekorektno: Zašto se ne mogu kandidirati i onda programom izboriti ili ne dobiti povjerenje Skupštine HNS-a? Zašto kandidiramo samo jednog čovjeka i time namećemo predsjednika, a ne biramo program? To nije u redu”, izjavio je Bilić u intervjuu za Sportske novosti.

Na primjedbu da će Šuker ipak biti reizabran kao predsjednik HNS-a, Bilić je komentirao:

“Netko tko zapravo ne živi stalno u Hrvatskoj jednostavno ne može kvalitetno obavljati funkciju predsjednika HNS-a”, bez ustručavanja je kazao Bilić.


Komentari