BILA JE TO UTAKMICA DOSTOJNA LIGE PRVAKA: Promašeni penali, tučnjava, triler u završnici…(VIDEO)

Facebook

Atletico je osigurao finale Lige prvaka u kojem će se sučeliti s boljim iz dvoboja Reala i Manchester Cityja.

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Bayern je s 2-1 (1-0) pobijedio madridski Atletico, no u finale će Atletico zbog pogotka u gostima, jer je u Madridu bilo 1-0 za momčadi Diega Simeonea. U uzbudljivoj utakmici, s dva promašena jedanaesterca, svaki na jednoj strani, prvi je poveo Bayern pogotkom Alonsa iz slobodnog udarca, pa je Bayern potom promašio jedanaesterac. Izjednačio je Griezmann na početku nastavka, pa je Lewandowski doveo Bayern u vodstvo, onda je Torres zapucao jedanaesterac, pa je Bayern jurišao po nasušni treći gol, nije uspio…

Momčad Pepa Guardiole uistinu je krenula žestoko u dvoboj, od prve minute je jurišala na vrata Oblaka koji se u prvoj utakmici već proslavio, a i u Munchenu je potvrđivao visoku, svjetsku klasu. Napose, nakon što je obranio udarac Lewandowskog u 19. minuti, a i prije te kritične situacije imao je nekoliko sigurnih intervencija.

Madridski Atletico također nije bio bez prijetnji, brzo se znao otvoriti u protunapad, pa je utakmica imala visok ritam. I Neuer je dvaput dobro reagirao i može se reći da su prvih pola sata obilježili vratari.

Facebook
Facebook

Bayern je poveo u 31. minuti nakon slobodnog udarca kojeg je slabo, ruku na srce, izveo Xavi Alonso, no lopta je u putanji udarila igrača Atletica. Gimeneza, promijenila smjer i prevarila vratara Oblaka. I na opće iznenađenje zakoprcala se u mreži.

Nisu prošle ni dvije minute i novi juriš Bayerna urodio je plodom, kaznenim udarcem. Tragičar Gimenez je nepropisno, rukama u kaznenom prostoru zaustavio Martineza.

Najstrožu kaznu krenuo je izvesti Thomas Muller, tukao je u vratarevu desnu stranu, Oblak se tamo i bacio i sjajno obranio, Na odbijenu loptu sa strane natrčao je Xavi Alonso, on je sjajno tukao, no impresivno je branio Oblak.

https://www.youtube.com/watch?v=QqndIxxfGGE

Nervoze je bio na sve strane, pohvatali su se kraj terena u jednom trenutku Riberry i Diego Simeone.

Dominacija, posvemašnja, Bayerna tako je urodila samo s jednim pogktom prednosti, rezultat iz Madrida bio je poravnat.

U nastavku je Bayern nastavio s opsadom gola Atletica, no gol je postigao Atletico. U 54. minuti zanijemilo je 70 tisuća Bayernovih navijača. Griezmann je sam izbio pred Neuera i svladao ga. Za prodor mu je divno asistirao Torres. Bio je to klasični protunapad Simeonove momčadi. Teško se mogao Bayern oporaviti od tog šoka. Unatoč silnoj dominaciji Bayern je bio u izgubljenoj situaciji.

atletico griezmann

Istina, napadao je Bayern i dalje, no više to nije bio juriš dobro organiziranih jedinica, već bjesomučni pojedinačni pokušaji očajnika koji su se brže bolje željeli vratiti u utakmicu pogotkom. I uspjeli su u 74. minuti nakon konačno uigrane akcije, s nabacivanjem na drugu stativu gdje je visoko skočio Vidal, nije sebično tukao prema golu nego je loptu vratio na prvu stativu gdje je usamljen čekao Lewandowski – 2-1 za Bayern.

Da bi drama bila još i veća evo u 84. i jedanaesterca za madridski Atletico nakon što je Martinez barem pola metra izvan kaznenog prostora srušio Torresa. No, sudac je dosudio jedanaesterac i Torres je sam potrčao izvesti kazneni udarac. I Neuer mu ga je obranio, baš kao što je Oblak obranio jedanaesterac Mulleru u prvome dijelu utakmice.

Bayern je mogao nastaviti potragu za trećim golom i finalom Lige prvaka. Igralo se i pet minuta sudačke nadoknade. I nije uspio. Atletico je osigurao finale Lige prvaka u kojem će se sučeliti s boljim iz dvoboja Reala i Manchester Cityja.


Komentari