Bila je to Hrvatska kakvu UVIJEK ŽELIMO GLEDATI

Facebook

Bila je to Hrvatska kakvu uvijek želimo gledati, efikasna, rastrčana i nametljiva.

Lijepu pobjedu u prijateljskom ogledu dosegla je hrvatska nogometna reprezentacija u Rostovu protiv Rusije. S kombiniranom momčadi, bez najvećih zvijezda, Modrića i Rakitića naša je vrsta predvela izvrsnu partiju i posve zasluženo trijumfirala s 3-1 (0-1) pogocima Kalinića, Brozovića i Mandžukića u nastavku utakmice, anuliravši i prestigavši tako 1-0 prednost Rusa iz prvog poluvremena. Za ovakav nastup čestitke zaslužuju svi igrači, ali i novi izbornik Ante Čaćić, bez obzira na činjenicu da se dosad naslušao kritika o sebi. Hrvatska je igrala u sastavu: L. Kalinić (Vargić) – Vida, Lešković, Močinić, Pivarić – Badelj, Brozović, Srna (Vrsaljko), Perišić – N. Kalinić (Milović), Mandžukić.

Naša reprezentacija bolje je počela utakmica i brzo stvorila dvije krasne prigode, ali Kalinić i Perišić nisu bili spretni. Bile su to fino izrađene akcije i zaista je šteta što se nisu realizirale. S druge strane, prvi ruski napad urodio je plodom, Ionov je prošao lijevom stranom, visoko ubacio, u skoku je jak bio Smolov koji je loptu poslao iznad letećeg vratara Kalinića.


Hrvatska je potom još jače stisla, najprije je Mandžukić promašio sjajnu situaciju, potom je još jednom u prigodi bio Perišić, pa Kalinić, no zgoditka nije bilo.

Nakon brojnih prigoda konačno se i Hrvatskoj posrećilo u 57. minuti. Dobra igra je nagrađena, Perišić je sjajno proigrao Vrsaljka, koji je zamijenio Srnu, na desnoj strani, sjurio se do same korner linije, krasno zavrnuo prizemno u sredinu gdje je natrčao agilni Kalinić i poentirao. Apsolutno zasluženo je naša reprezentacija izjednačila.

Nije prošlo ni tri minute evo i hrvatskog vodstva, krasan udarac uputio je Brozović, ruski vratar se posve ispružio, ali je ipak bio prekratak. Bio je to sjajan hrvatski preokret, vrijedan svake pohvale. No, od rezultata je bio bolji dojam.

Dojam je uljepšao i naš vratar Kalinić koji je sjajno obranio udarac Jonova iz neposrdne blizine, ruski nogometaši tu su opasnu akciju pripravili nakon velike greške Brozovića u kontroli lopte ispred svog kaznenog prostora.

Iznenađujuće dobra partija Hrvatske donijela je još jedan pogodak, opet je Brozović izvrsno inicirao akciju, dodao krasno do desnog boka i Vrsaljka koji je iznova uputio sjajan ubačaj na prvu stativu gdje je bio najbrži Mandžukić podmetnuvši nogu za 3-1. U 82. minuti. Bila je to Hrvatska kakvu uvijek želimo gledati, efikasna, rastrčana i nametljiva.

Komentari