BEZ DLAKE NA JEZIKU: Jeličić kritizirao Mamića kao nitko do sada!

Picmonkey

U HRT-ovoj emisiji Stadion, bivši nogometaš Dinama i Hajduka, Joško Jeličić, žestoko se obrušio na Zorana Mamića.

Prošli tjedan bio je i više nego turbulentan za Dinamo. U srijedu su ponizili Hajduk na Poljudu u utakimici Kupa s 2:0, a u nedjelju im je Hajduk vratio i to u puno važnijoj utakmici onoj prvenstvenoj pobijedivši ih s 1:0. Nedjeljni derbi otkrio je kako je u Dinamu nešto trulo i kako je sezona još itekako otvorena.

Derbi je komentirao i HRT-ov stručni komentator, bivši nogometaš obaju klubova Joško Jeličić. “U samo četiri dana od potpune depresije do totalne euforije. To je hrvatska stvarnost. Hajdukovci su izgledali puno zrelije i koncentriranije nego što je to bio u srijedu, no rani gol puno im je toga olakšao. Oslobodio ih je straha, skinuo im je ogroman teret s leđa i zaigrali su puno opuštenije i slobodnije”, naglasio je Jeličić koji je odmah našao i krivca za Dinamovo loše izdanje.

Iskritizirao Mamića kao nitko do sada

“Hajduk je utakmicu odigrao izuzetno pametno, no umnogome im je posao olakšao Dinamo koji je u Split došao lišen usluga tri najbolja igrača, ali i trenera. Ne mogu objasniti što je Zoran Mamić pokušao, no bilo je to potpuno pogrešno vođenje utakmice”, poručio je Jeličić Mamiću bez dlaka na jeziku. Jeličić je istaknuo kako je Hajduk limitiran kvalitetom, ali karakter igrača ih je, kaže, izvukao.

“Mnogi ističu kako je Hajduk u nedjelju bio drastično agresivniji nego u srijedu. Nije to baš tako. Hajduk je u nedjelju napravio samo jedan prekršaj više nego što je napravio u srijedu, tako da ključ pobjede nije bila neka prevelika agresija, već mudrost, pamet i koncentriranost”, priča Jeličić i još se jednom za kraj odlučuje iskomentirati Mamića koji je, prema njegovu sudu, utakmicu vodio izrazito loše.

“Kad pogledamo sve ovosezonske utakmice Hajduka i Dinama, vidljiva je superiornost Damira Burića nad Zoranom Mamićem. Ne mogu objasniti što je Mamić želio. U redu, nemaš Pjacu, Soudanija i Fernandesa, ali onda igraš s onim igračima koje imaš. Igru temeljiš na igračima koje imaš, a ne napadaš i ne srljaš bez ikakve veze i smisla. Dinamo je u nedjelju imao samo Roga koji je sposoban igrati u dva pravca, svi ostali igrači u Dinamovoj vezi nemaju tu mogućnost i zato nije bilo čudno što je Hajduk bez većih problema napadao zadnju liniju Dinama svih 90 minuta”, zaključio je Jeličić.

>>> Na klupu Dinama uskoro bi mogao zasjesti novi trener…


Komentari