BEUSAN RIJEŠIO MISTERIJ: Dinamov gol regularan, Zagreb teško oštećen

Screenshot

Na svakoj utakmici bila je po jedna sporna sudačka odluka koja je mogla promijeniti ishod.

Iz kola u kolo problemi sa suđenjem u HNL-u sve su češći. Prošloga vikenda imali smo dva veoma sporna slučaja u utakmici Dinama i Lokomotive, kao i u onoj između Hajduka i Zagreba. Na svakoj utakmici bila je po jedna sporna sudačka odluka koja je mogla promijeniti utakmicu.

Oba slučaja komentirao je stručnjak za suđenje Mateo Beusan, znan i kao “Oko sokolovo”. Prvo je komentirao navodno zaleđe Soudanija u akciji za posljednji gol Dinama u kojoj je Ćorić zabio za konačnih 3:2 u sudačkoj nadoknadi 2. poluvremena.

“Kad zaustavimo snimku, vidi se da je pomoćni sudac dobro postavljen i da može dobro vidjeti kao i mi iz snimke. Treba obratiti pozornost na posljednjeg igrača Lokomotive, tako da tu nema zaleđa. Ruka napadača Dinama se ne računa, desna noga braniča je bliže golu i sudac je ispravno postupio”, rekao je Beusan za HRT.

U drugom spornom susretu, Hajduk je, kao i Dinamo jedva pobijedio svojeg protivnika, no, u njihovom slučaju pobjeda je bila nezalsužena. Naime, Hajduk je s minimalnih 1:0 svladao posljednju momčad prvenstva Zagreb i to pogotkom iz, kako je potvrđeno, nepostojećeg penala.

“Iz tri kuta smo gledali snimku i, nažalost, ne mogu stati u obranu suca jer se vidi da to nije jedanaesterac. Možda je postojao neki mali kontakt na zemlji koji mi ne vidimo, ali to je tako mali kontakt da se ne može suditi najstroža kazna”, komentirao je Beusan.


Komentari