BBB oštro odgovara: ‘Sve dok se Mamić i svita ne osude, NEMA POVRATKA NA STADION!’

Facebook

Kako nam se bliži derbi, a Gazda je u zatvoru, počinju nagađanja kako nas opet očekuje pun stadion i gromoglasno navijanje kao prvi put kada je završio u Remetincu. No, Boysi su svoje rekli. Na stadionu se više ne prosvjeduje.

Bad Blue Boysi su poslali jasnu poruku uoči prvog velikog prosvjeda kako će svoju borbu, protiv vrha Dinama i institucija koje ne poduzimaju ništa po pitanju sankcioniranja Mamića i svite, nastaviti na ulicama. Godinama se bojkotiralo utakmice i na mala vrata upozoravalo na možebitna nedjela i malverzacije koje se provode u hrvatskom nogometu, a nitko nije poduzimao ništa. Šutilo se i guralo pod tepih sve što je imalo veze s Dinamom i HNS-om, a za to vrijeme carstvo je raslo i novac se gomilao, kako sada vidimo, po off-shore računima.

Navijače, koji već godinama upozoravaju kako je poslovanje netransparetno i kako nešto opako smrdi u Maksimirskoj 128, nazivalo se huliganima, probisvijetima, nasilnicima, vucibatinama, a Mamić je stepenicu po stepenicu gradio svoje carstvo. U ljeto ove godine istina je polako počela izlaziti na vidjelo, USKOK je pokucao na vrata Mamića i njegove vesele družine. Taman što su se Boysi ponadali kako je došlo njihovo vrijeme, napunili Maksimir za derbi s Hajdukom i vratili nam sjećanje na dobra stara vremena, Mamići su pušteni iz zatvora i priča se vraća na početak.

Navijači su i dalje pokušavali na europskim utakmicama skrenuti pažnju na veliku nepravdu koja potresa hrvatski nogomet, ali Mamić je odolijevao svim provokacijama, a u međuvremenu je čak i suptilno obznanio javnosti kako je preuzeo uzde HNS-a i montirao posljednjeg svog pijuna na klupu reprezentacije. Činilo se kako je hrvatski nogomet na koljenima ili bolje rečeno u šaci jednog jedinog čovjeka, ali za to vrijeme u pozadini se spremalo nešto veliko.

Radikalan, ali nužan potez

Na koncu je dolijao. USKOK je malo podebljao dokaze i ponovno priveo Zdravka Mamića, njegovog sina Marija, Vrbanovića te dvojicu poduzetnika Krotu i Stipančića. Tereti ih se za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju u sustavu zločinačkog udruženja. Tim nedjelima oštetili su klub za oko 100 milijuna kuna. Tada je uslijedio radikalan, ali prijeko potreban potez Bad Blue Boysa. Odlučili su u potpunosti premjestiti borbu za pravdu s tribina na ulice.

Prije nešto manje od tjedan dana održan je prvi veliki prosvjed na kojem su Boysi pokazali kako ih još ima i kako su još tu. Napokon su pokazali zube i najavili seriju prosvjeda koji će trajati sve dok se u potpunosti ne iskorjeni prljavština iz hrvatskog nogometa.

“S obzirom da se protiv čelnika Dinama vodi više istraga za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, za svaki idući dan koji oni provedu na svojim funkcijama u Dinamu smatramo odgovornim trenutnu vlast (a i svaku buduću) i nadležno ministarstvo čija je sportska inspekcija imala i još uvijek ima zakonske ovlasti odstraniti taj karcinom iz našeg kluba. Krajnje je vrijeme da ova vlast (kao i svaka buduća) zajedno s uhljebima iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prestane ovaj narod praviti budalama i dopuštati iživljavanje na Dinamu zbog svojih politikanskih igara u kojima im odgovara da se u beskonačnost piše i govori o kriminalu i pljački čovjeka kojeg nabijaju na nos svom najvećem političkom oponentu.

Iz tog razloga će svaka naša iduća akcija, a bit će ih dok god se ne raspuste sva tijela NK Dinamo od Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, biti usmjerena na sve one koji su sve ove godine sudjelovali i prešutno odobravali sustavnu pljačku i degradaciju naše Svetinje. Svi su za to jednako krivi, oni koji su pljačkali i oni koji su im to iz bilo kojeg razloga dopuštali”, poručili su Bad Blue Boysi uoči prvog prosvjeda.

Nema povratka na stadion

Kako nam se bliži derbi, a Gazda je u zatvoru, počinju nagađanja kako nas opet očekuje pun stadion i gromoglasno navijanje kao prvi puta kada je završio u Remetincu. No, Boysi su svoje rekli. Na stadionu se više ne prosvjeduje, zborno mjesto Bad Blue Boysa sada su ulice. Tako će se i na ovom derbiju Makismirom s juga oriti Oluja sa sjevera, a iz Dinama su se dodatno potrudili ograničiti posjete navijača koji ne bojkotiraju, previsokim cijenama ulaznica. Sjever će vjerojatno ostati “suh” kao i do sada, a onaj tko svejedno poželi doći morat će dati 50 kuna. Oni na istoku morat će dati 70 kuna, a zapad je pak, standardno, najskuplji i koštat će 100 kuna.

Naravno, postoji još šansa da Mamićevi pobornici dođu iskazati podršku, ali kako postoji vjerojatnost da Gazda neće tako skoro izmigoljiti iz Remetinca te na koncu da će možda otići iz kluba, preostaje nam vidjeti jesu li i koliko, lojalni svom meceni. Bilo kako bilo, Boysi su poslali jasnu poruku- sve dok se Mamić i svita ne osude, nema povratka na stadion.

>>> MAMIĆEVIZMI KOJI SU NAS ŠOKIRALI: Sva ‘kulturna’ ostavština Zdravka Mamića (VIDEO)

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> LJUTITI HRVATSKI NAVIJAČI PORUČILI: ‘Raskalašeni poglavari HNS-a igrače pretvorili u piliće’

>>> PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’


Komentari