BAYERN DAO MILIJUNE ZA MLADOG HRVATA (16): Najmlađi strijelac u povijesti HNL-a stiže na Allianz Arenu!

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Lovro Zvonarek novi je član bavarskog diva Bayerna iz Munchena.

Naime, Zvonarek će Bayerna koštati dva milijuna eura, a iznos kroz dodatke može narasti i do pet milijuna eura. 16-godišnji igrač Belupa tako će postati jedan od najskupljih tinejdžera u povijesti HNL-a.

“Bayern je jedan od nauspješnijih i najvećih klubova na svijetu. Igrati ovdje, nositi njihov dres…To me čini ponosnim, no također me i tjera da nastavim raditi na sebi svaki dan”, rekao je Zvonarek nakon potpisa.

Samo ruši rekorde

Iako mu je tek 16 godina, mladi veznjak je vlasnik već dva HNL rekorda.

Na utakmici između Slaven Belupa i Rijeke sa 16 godina i četiri dana postao je najmlađi igrač koji je ikada upisao nastup u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.  Deset dana kasnije još jedan rekord je srušen, a povijest ispisana. Protiv Varaždina je Zvonarek poentirao za 1:0 te postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.

Tu nije kraj Zvonarekovim rekordima.

Bavarci, naime, nikada još nisu platili takav iznos za igrača mlađeg od 18 godina. Nadalje, mladi vezni igrač je prvi nogometaš koji je u Bayern došao direktno s hrvatskih travnjaka. Za razliku od braće Kovač, Danijela Pranjića, Ivice Olića i Marija Mandžukića, Zvonarek je u Bayern došao direktno iz Koprivnice odnosno nije nastupao nigdje u Europi kao navedeni.


Komentari