Bad Blue Boysi radili nepodopštine na Sjeveru: Zabavu na kraju prekinula policija

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo je svladao Istru 5-1 na Maksimiru u sklopu 19. kola prve HNL, a Bad Blue Boysi su se dobro zabavljali na tribinama. 

Naime, kako je u Zagrebu sinoć pao snijeg, malobrojni BBB koji su se okupili na sjevernoj tribini odlučili su se zagrijati na hladnoći te su gađali vratara Istre Marijana Ćorića grudama snijega. BBB se nisu iskazali u grudanju, jer nijednom nisu pogodili vratara, no njihovu daljnju zabavu zaustavila je policija koja je odlučila uvesti reda na tribini i zaustaviti grudanje.

Što se utakmice tiče, Dinamo je terensku premoć uspio realizirati u 19. minuti kada je Nikola Moro lukavo izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i prizemnim udarcem “ispod živog zida” uspio prevariti nemoćnog vratara gostiju Ćorića. U 38. minuti Olmo je odlično uposlio Sosu koji centrira do Soudanija koji prizemnim udarcem iz blizine povećava vodstvo Dinama.

U dugom poluvremenu nogometaši Istre 1961 zaigrali su otvorenije i agresivnije prema golu domaćih i već u 49 minuti Matjaž glavom prebacuje  loptu do Maksimovića koji ju  opet udarcem glavom prosljeđuje u mrežu i vraća goste u susret. Sreća i odlična intervencija vratara Dominika Livakovića  spriječili su u 62. minuti izjednačenje  do kojega nije došlo zato što je Livaković čudesnom intervencijom uspio zaustaviti udarac Jelavića s udaljenosti od nekoliko metara.

Najbolji pojedinac u momčadi Dinama Dani Olmo sve je pripremio Anti Ćoriću u 78. minuti kada mu je petom ostavio povratnu loptu na 20-ak metara od gola koju Ćorić šalje u mrežu.

Sedam minuta prije kraja utakmice i samo minutu nakon što je ušao u igru Armin Hodžić je povećao na 4-1 kada je povratnu loptu Suodanija iz okreta poslao u mrežu, a isti igrač u sudačkoj nadoknadi postavlja konačnih 5-1.

Istra 1961 ostala je sa 16 bodova na predposljednoj poziciji i momčadi iz Pule predstoji grčeviti put za ostanak u ligi, ali i za financijsku konsolidaciju kluba.

 


Komentari