Bad Blue Boysi iznenadili: stavili sliku Stepinca pored Mamića, evo zašto!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na jučerašnjoj utakmici u Vinkovcima BBB su poslali ironičnu poruku Zdravku Mamiću. 

Dinamo je jučer slavio protiv Cibalije u Vinkovcima 5-2, a na gostovanje je Modre došao bodriti veliki broj Bad Blue Boysa. Ono što je iznenadilo mnoge na stadionu je slika blaženog Alojzija Stepinca koju su BBB izvjesili, i to odmah pored prekrižene glave Zdravka Mamića.

I to nije slučajno, jer su upravo na jučerašnji dan, 1946. godine, jugoslavenske vlasti pokrenule montirani proces protiv našeg kardinala. S obzirom da je Mamić često na “na presicama” znao pričati kako se protiv njega vode montirani procesi, moguće je da su BBB htjeli poslati ironičnu poruku Zdravku Mamiću.

S obzirom na jedan od stihova Dinamove navijačke pjesme: ‘Mi smo Bad Blue Boysi, čuvari zagrebačke časti, Katoličke Crkve i Hrvatske’, slika Stepinca među Boysima ne treba čuditi. Inače, komunističke vlasti su uhitile Stepinca jer je odbio odvojenje Katoličke crkve u Hrvatskoj od Vatikana, zbog čega je završio u Lepoglavi, gdje je bio zatvoren do 1951. godine, a kasnije je bio u kućnom pritvoru u rodnom Krašiću, gdje je umro 1960. godine.

Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 1998. godine, a očekuje se da će ga Papa Franjo proglasiti svecem.

Nije to sve bilo od BBB-a, jer su poslali i još jednu poruku, istaknuvši transparent “na koljena pred nikog nećemo”.

foto: Facebook.com/Eugen Husak
foto: Facebook.com/Eugen Husak
foto: Facebook.com/Eugen Husak
foto: Facebook.com/Eugen Husak

 


Komentari